Σε ποιες περιοχές της Αθήνας σχεδιάζουν να φτιάξουν προσφυγικούς καταυλισμούς


Στην μετατροπή των Ολυμπιακών Ακινήτων και του Ελληνικού σε κέντρα υποδοχής μεταναστών, προσανατολίζεται η υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου προκειμένου να αντιμετωπίσει τα κύματα των μεταναστών που πλημμυρίζουν στην Ελλάδα.
Η υπουργός εξέφρασε αυτή τη σκέψη κατά την χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ αλλά προσέκρουσε στις αντιρρήσεις των δημάρχων.
Μάλιστα, η κ. Χριστοδουλοπούλου επιβεβαίωσε την πρόταση που έκανε στους δήμους για χρήση των Ολυμπιακών Ακινήτων, ως χώροι φιλοξενίας μεταναστών, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή της Έλλης Στάη «Το TheTOC στα Παραπολιτικά 90,1», ενώ τόνισε ότι περιμένει τις απαντήσεις των δήμων.
«Υπάρχει η σκέψη να το κάνουμε σε εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα, υπάρχει η σκέψη να χρησιμοποιήσουμε τα Ολυμπιακά ακίνητα, για να δείξουμε στην Ευρώπη ότι βρισκόμαστε σε έκτακτη ανάγκη. Πήραμε χρήματα για κέντρα φιλοξενίας και τα κάναμε χώρους κράτησης», είπε χαρακτηριστικά.
Πάντως, η κ. Χριστοδουλοπούλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του The TOC σημείωσε ότι δεν έχει συζητηθεί στην κυβέρνηση η αξιοποίηση του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού για την δημιουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών.
Αναστάτωση για το Ελληνικό
Ωστοοσο, προβληματισμός επικρατεί και στους δήμους που συνορεύουν με το παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού καθώς φημολογείται ότι και ο συγκεκριμένος χώρος συζητείται για την εγκατάσταση κέντρων υποδοχής μεταναστών.
Η δημοσίευση της πληροφορίας ότι το Ελληνικό αποτελεί εν δυνάμει επιλογή για την δημιουργία κέντρου υποδοχής μεταναστών προκάλεσε αναστάτωση στην περιοχή και ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτος έχει αναλάβει πρωτοβουλία να καλέσει σύσκεψη των όμορων δήμων την ερχόμενη Κυριακής για να συζητήσουν το θέμα.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου