Σκληρό μήνυμα Λαγκάρντ προς Αθήνα: Ο μήνας του μέλιτος τελειώνει


«Η λαϊκή ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει στην άκρη την πολιτική και να φέρει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί για να «καρποφορήσουν», ώστε να σώσει την οικονομία της και να αποφύγει τη χρεοκοπία» ανέφερε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στους Financial Times.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως, στις επαφές στην Ουάσινγκτον, συμβούλεψε τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ότι χρειάζεται να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις. Προειδοποίησε μάλιστα ότι η υπομονή έχει εξαντληθεί με τη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο μήνας του μέλιτος με τους πιστωτές της, γρήγορα φτάνει στο τέλος του.

«Υπήρξε μια τεράστια δέσμευση από τη διεθνή κοινότητα, τους Ευρωπαίους εταίρους, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να στηρίξει πραγματικά την ελληνική οικονομία» σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.


Και συμπλήρωσε: «Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα, είναι να αφήσουμε τις πολιτικές απόψεις και να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, τα εργαλεία, τις μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να φθάσουν πραγματικά τους στόχους που έχουν τεθεί μεταξύ της διεθνούς κοινότητας και της Ελλάδας: την αποκατάσταση της σταθερότητας, τη βελτίωση της οικονομίας [και] βέβαια ότι μία από αυτές τις ημέρες η Ελλάδα θα έχει και πάλι πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές μόνη της και χωρίς στήριξη».
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου