Υλικά για 6 άτομα 1 κιλό σουπιές ½ κιλό σέσκουλα ή άλλα χόρτα εποχής 1 κρεμμύδι τριμμένο 2 σκελίδες σκόρδο 2 κλαράκια σέλινο 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι | |
Καθαρίζουμε τις σουπιές καλά, αφαιρώντας το κόκαλό τους και το μελάνι τους. Αν είναι μεγάλες τις κόβουμε σε κομμάτια.
| ||
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σέσκουλα.
| ||
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις ροδίσουν ελαφρά ρίχνουμε πρώτα τις σουπιές ανακατεύοντας συνέχεια.
| ||
Κατόπιν ρίχνουμε τα χόρτα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, αφήνουμε να πάρει βράση, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1 ώρα περίπου.
| ||
Σερβίρεται ζεστό.
| ||
Σημείωση. Αν θέλετε μπορείτε να αφήσετε το μελάνι της σουπιάς το οποίο γενικά θα μαυρίσει το φαγητό, πλην όμως θα το κάνει πολύ νόστιμο.
|
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου