Μοσχομυρωδάτο γλυκό κουταλιού με άρωμα λεμόνι, που είναι τόσο γευστικό όσο και χωνευτικό...


Αρωματικό γλυκό του κουταλιού που έχει αγαπημένη γεύση λεμονιού. Σερβίρετε σε πιατάκι του γλυκού και συνοδεύεται με παγωμένο λικέρ λεμοντσέλο. 

ΥΛΙΚΑ
20 κομμάτια (φλούδες) λεμόνι
2 βανίλιες
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Χυμό ενός λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλέγουμε χοντρόφλουδα λεμόνια, περίπου δύο κιλά, τα οποία ξύνουμε στο ψιλό μέρος του τρίφτη ελαφρά, στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, σε χαμηλή φωτιά για ένα τέταρτο της ώρας. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό, το οποίο αλλάζουμε κάθε τρεις ώρες για μια μέρα. Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε. 

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ένα κιλό ζάχαρη, δύο βανίλιες, δύο ποτήρια νερό και το χυμό ενός λεμονιού. Βράζουμε για ένα τέταρτο της ώρας τα υλικά μας, μέχρι να αρχίσουν να γίνονται σιρόπι και στη συνέχεια, δηλαδή μετά το ένα τέταρτο, ρίχνουμε τις φλούδες λεμονιού, αφού πρώτα διπλώσουμε την κάθε φλούδα ρολό και τη καρφώσουμε με μια οδοντογλυφίδα, ύστερα τις ανακατεύουμε απαλά με το σιρόπι και συνεχίζουμε να βράζουμε για άλλο ένα τέταρτο σε χαμηλή φωτιά, όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι. Το γλυκό είναι έτοιμο και το βάζουμε σε γυάλινα βαζάκια. 


  Καλή επιτυχία
  Διαμάντω Γιαννάκου



Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου