Το αντικαταθλιπτικό φυτό που δεν προκαλεί παρενέργειες


Ροδιόλα, η χρυσή ρίζα: Πρόκειται για ένα βότανο και συγκεκριμένα η ρίζα του, η οποία έχει αποδειχθεί μετά από πολλές μελέτες ότι δρα ως ανταπτογόνο, όρος που αναφέρεται σε φυσικά-φυτικά προϊόντα που αυξάνουν την αντίσταση του σώματος στο στρες, τις ανησυχίες και στην σωματική κόπωση, χωρίς να προκαλούν παρενέργειες.

Έχει αποδειχθεί ότι η Ροδιόλα ανακουφίζει άγχος και κατάθλιψη, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, τη μνήμη και την πνευματική αντοχή.

Ερευνα από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, δείχνει μεγάλη χρησιμότητα σε διαφορετικές ασθενικές καταστάσεις όπως πτώση στην απόδοση εργασίας, δυσκολίες ύπνου, μειωμένη όρεξη, οξυθυμία, υπέρταση, πονοκέφαλους, κόπωση από έντονη φυσική ή διανοητική δραστηριότητα.

Η Ροδιόλα δρα επίσης και σαν αντικαταθλιπτικό, ενώ υπάρχουν ισχυρισμοί ότι μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλικότητα.

Έμφαση δίνεται στο γεγονός ότι το εκχύλισμα της Ροδιόλα παρουσιάζει αναγεννητικές ιδιότητες, λόγω της δυνατότητάς της να αυξάνει την αποδοτικότητα των ενδοκυττάριων μηχανισμών αποκατάστασης του DNA.

Έχει αποδειχτεί ότι αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού στις τοξίνες που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια εξέλιξης μιας μόλυνσης.

Βοηθά το σώμα να προσαρμοστεί σε χημικά και περιβαλλοντολογικά στρες, στην ενίσχυση της οξυγόνωσης του οργανισμού, ρυθμίζει τα επίπεδα κάποιων ορμονών, παρουσιάζει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, και χρησιμοποιείται από αθλητές διότι αυξάνει την ενέργεια.

Επίσης η Ροδιόλα βελτιώνει την αναλογία λίπους-μυών, αυξάνει τα επίπεδα της αιμοσφαιρίνης και των ερυθρών κυττάρων στο αίμα.

Η χρυσή ρίζα (Rhodiola, Rhodiola rosea) έχει κατηγοριοποιηθεί ως προσαρμογόνο από Ρώσους ερευνητές, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι έχει την ικανότητα να αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού σε διάφορα είδη στρες.

Η Ροδιόλα κατέχει ιδιότητες οι οποίες βοηθούν τα άτομα να αντιμετωπίζουν κάποιες καθημερινές καταστάσεις. Οι έρευνες καταδεικνύουν την χρησιμότητά της στους πνεύμονες το νευρικό σύστημα και σε περιπτώσεις ατονίας (μείωση της απόδοσης στην εργασία, δυσκολία στον ύπνο, μειωμένη όρεξη, ευερεθιστικότητα, υπέρταση, κεφαλαλγίες & κόπωση), που προκύπτουν από έντονη φυσική ή πνευματική καταπόνηση.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου