Πώς θα φυτέψετε θυμάρι στο μπαλκόνι σας!


Για να έχετε το δικό σας θυμάρι φυτέψτε το σε μια ζαρντινιέρα δίπλα στην κουζίνα σας! Θα χρειαστείτε μπόλικο φώς και ελάχιστο νερό.


Φυτρώνει στις πιο άγονες πλαγιές στα βουνά στα νησιά και θεωρείται από τα πιο ανθεκτικά βότανα. Στην κουζίνα θεωρείται ένα από τα πιο χρήσιμα μυρωδικά: θυμίζει σε γεύση αρκετά τη ρίγανη και χρησιμοποιείται συχνά σε κρέατα και πίτες.

Το θυμάρι εχει πολύ σημαντικές αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες ενώ από τα άνθη του οι μέλισσες παράγουν το ξακουστό και ευωδιαστό θυμαρίσιο μέλι. Επίσης το «τσάι» του θυμαριού είναι ευεργετικό για τη δυσπεψία και το κρυολόγημα.

Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε όλες τις καιρικές συνθήκες και δεν χρειάζεται ιδιαίτερα γόνιμο χώμα. Μια μόνο ρίζα δεν θα φτάσει για να καλύψει τις ανάγκες σας φυτέψτε τουλάχιστον δύο. Κλαδεύοντας λίγα φύλλα όσο μεγαλώνει θα έχετε φρέσκο θυμάρι για τα φαγητά σας ενώ παράλληλα θα το βοηθήσετε να αναπτυχθεί.

Την εποχή του καλοκαιριού μια γλάστρα με θυμάρι μετατρέπεται στο καλύτερο οικολογικό εντομοαπωθητικό, κρατώντας μακριά μύγες και κουνούπια.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου