Φρούτα και λαχανικά που η άνοιξη τους …πάει πολύ



Σίγουρα η άνοιξη είναι η εποχή του χρόνου που τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά κάνουν το …ντεμπούτο τους στα ράφια των μανάβικων. Αυτό όμως που πολλοί δεν ξέρετε είναι πως για κάποια συγκεκριμένα από αυτά, ο Απρίλιος είναι ο μήνας που τους …πάει. 

Τι σημαίνει αυτό; Μα πως η γεύση τους αυτήν την περίοδο θα είναι καλύτερη απ’ ότι οποιαδήποτε άλλη στιγμή του χρόνου.

Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται τα βατόμουρα. Ένα φρούτο το οποίο οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους ως φρούτο του καλοκαιριού. Αν όμως ψάξετε αυτή την εποχή στα μανάβικα, θα βρείτε τα πρώτα βατόμουρα. Τρυφερά, ζουμερά και με γεμάτη ψίχα, τα βατόμουρα του Απρίλη έχουν πιο απαλή γεύση από αυτά του καλοκαιριού. 


Και για τα σπαράγγια αυτός ο μήνας είναι ο ιδανικότερος. Στα σούπερ μάρκετ μπορεί να τα βρίσκετε όλο το χρόνο, αν όμως δοκιμάσετε άγριο σπαράγγι του Απριλίου, τότε μάλλον θα δείτε ότι πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική γεύση. Οι ειδικοί λένε πως αυτό συμβαίνει επειδή τα σπαράγγια έχουν ανάγκη τόσο τη ζέστη όσο και το κρύο και η άνοιξη συνδυάζει ηλιόλουστες ημέρες και ψυχρές νύχτες, προσφέροντας στο λαχανικό τις ιδανικές συνθήκες για να γίνει εύγεστο, τρυφερό, χωρίς ίνες. 


Οι αγκινάρες είναι ένα λαχανικό που δεν έχει πολλούς …οπαδούς και οι περισσότεροι το έχουν καταναλώσει, παίρνοντάς το από την κατάψυξη. Αν θέλετε να δώσετε στο παρεξηγημένο ζαρζαβατικό μια δεύτερη ευκαιρία, τώρα είναι η εποχή να το κάνετε. Οι φρέσκιες αγκινάρες του Απρίλη είναι σαρκωμένες, γλυκές, χωρίς ίνες. Και μην αφήσετε την τρομακτική τους εμφάνιση να σας αποτρέψει. Μετά το καθάρισμα της εξωτερικής φλοίδας και μαγείρεμα στον ατμό θα δείτε πως η γεύση της θα σας αποζημιώσει. 


Κι αν φυσικά υπάρχει ένα φρούτο που το περιμένουμε πώς και πώς την άνοιξη, αυτό είναι οι φράουλες. Οι περιγραφές είναι μάλλον περιττές για το κατακόκκινο, ζουμερό, μυρωδάτο φρούτο. Η άνοιξη είναι αναμφίβολα η εποχή της φράουλας γι’ αυτό αναζητήστε τις πάραυτα. 

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου