Στη δημοσιότητα η διαθήκη της πριγκίπισσας Νταϊάνα – Τι άφησε και σε ποιον


Δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια από τον τραγικό θάνατο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα στο μοιραίο τροχαίο ατύχημα στο Παρίσι, το βρετανικό site Probate Search, δημοσιεύει ολόκληρη την διαθήκη της. Μετά το διαζύγιο της με τον πρίγκιπα της Ουαλίας το 1996, η πριγκίπισσα ήθελε να βεβαιωθεί πως τα παιδιά της θα μεγαλώσουν με αγάπη και χωρίς να τους λείψει τίποτα. Γι’ αυτό στην διαθήκη της  άφησε στο πόδι της την γιαγιά τους και δεν συμπεριέλαβε καθόλου τον Κάρολο.

Η Νταϊάνα είχε προβλέψει να εξασφαλίσει κυρίως τους δύο γιούς της ενώ είχε ορίσει αποκλειστικό διαχειριστή της περιουσίας της την μητέρα της, Frances Shand Kydd, η οποία ήταν υπεύθυνη για την εκπαίδευση των παιδιών σε περίπτωση θανάτου της. Η Νταιάννα σκοτώθηκε τον Αύγουστο του 1997 σε ηλικία 36 ετών. Τότε ο μεγάλος της γιος Ουίλιαμ ήταν 15 ετών και ο μικρός Χαρι 13.

Σύμφωνα με τη διαθήκη, το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου της Νταιάνα – σχεδόν 30 εκατ. δολάρια- πήγε στους δύο γιους της. Στον Ουίλιαμ και τον Χάρι άφησε και το εμβληματικό πλέον νυφικό που φορούσε στον «γάμο του αιώνα», όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Κάρολο.

Η Νταϊάνα  άφησε μια ανάμνηση και στο καθένα από τα 17 βαφτιστήρια της , με τη μορφή έργων Τέχνης , πανάκριβων ρολογιών και άλλων πολύτιμων προσωπικών της  αντικειμένων, που είχαν συναισθηματική αξία για αυτή.

Επίσης, στην διαθήκη της είχε συμπεριλάβει το μπάτλερ της και έμπιστο φίλο της, Paul Burrell, στον οποίο άφησε 80 χιλιάδες δολάρια – αφορολόγητα.




Το site Probate Search έχει δημοσιεύσει τις διαθήκες διάσημων προσωπικοτήτων – ανάμεσα τους και αυτές Ουίνστον Τσόρτσιλ και  Τζορτζ Όργουελ. Χωρίς αμφιβολία όμως η διαθήκη  της πριγκίπισσας Νταϊάνα  θα γίνει η πιο… δημοφιλής. Αρκεί μόνο κάποιος να πληρώσει τη συνδρομής των $ 15 και να ξεκινήσει το ψάξιμο…
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου