Συστάσεις προς τους Βρετανούς που θα ταξιδέψουν Ελλάδα: Πάρτε ευρώ σε μετρητά, γιατί μπορεί να κλείσουν τα ΑΤΜ


Ταξιδιωτικές συμβουλές για τους Βρετανούς πολίτες που σκοπεύουν να επισκεφθούν την Ελλάδα εξέδωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Φόρεϊν Όφις αναφέρει αναλυτικά: «Γίνονται τακτικά απεργίες. Μερικές φορές αυτές κηρύσσονται σε σύντομο χρονικό διάστημα και μπορεί να προκαλέσουν αναστάτωση στις δημόσιες μεταφορές εντός και εκτός Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών ταξιδιών και των λιμανιών). Οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται συχνά στο κέντρο της Αθήνας, και επίσης λαμβάνουν χώρα και σε άλλες πόλεις. Θα πρέπει να αποφύγετε όλες τις διαδηλώσεις και να ακολουθήσετε τις συμβουλές που δίνονται από τις τοπικές αρχές ασφάλειας».

»Υπάρχει μία γενική απειλή από την τρομοκρατία και τις πράξεις πολιτικής βίας. Τις πρώτες πρωινές ώρες τις 10ης Απριλίου 2014, υπήρξε μία μεγάλη έκρηξη έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας στο κέντρο της Αθήνας. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Ο αριθμός έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα είναι το 112. Καλώντας το 999 από βρετανικό κινητό στην Ελλάδα θα εκτρέψει αυτόματα την κλήση σας στις ελληνικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Οι Βρετανοί υπήκοοι πραγματοποιούν περίπου 2 εκατ. επισκέψεις στην Ελλάδα κάθε χρόνο. Οι περισσότερες επισκέψεις είναι χωρίς προβλήματα, αλλά θα πρέπει να λάβετε λογικές προφυλάξεις για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τα υπάρχοντά σας. Να έχετε μαζί μας ένα αντίγραφο του διαβατηρίου σας ή άλλη ταυτότητα με φωτογραφία, η οποία επιβεβαιώνει τη βρετανική σας υπηκοότητα, ανά πάσα στιγμή. Η ελληνική αστυνομία δεν ανέχεται θορυβώδη ή απρεπή συμπεριφορά, ειδικά όταν εμπλέκεται υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Τα ελληνικά δικαστήρια επιβάλουν βαριά πρόστιμα ή ποινές φυλάκισης σε ανθρώπους που συμπεριφέρονται απρεπώς. Η ταξιδιωτική σας ασφάλεια μπορεί να μην σας καλύψει μετά την κατανάλωση αλκοόλ».

»Το νόμισμα της Ελλάδας είναι το ευρώ. Όταν ταξιδεύετε εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, θα πρέπει να έχετε περισσότερους από έναν τρόπους πληρωμής μαζί μας (μετρητά, χρεωστική κάρτα, πιστωτική). Διασφαλίστε ότι έχετε αρκετά χρήματα για να καλύψετε έκτακτες ανάγκες και μη αναμενόμενος καθυστερήσεις. Να έχετε ολοκληρωμένη ταξιδιωτική και ιατρική ασφάλιση πριν ταξιδέψετε. Η υπηρεσία επιχειρηματικών κινδύνων στο εξωτερικό προσφέρει πληροφορίες και συμβουλές για βρετανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό για το πώς να διαχειριστούν πολιτικούς, οικονομικούς και σχετιζόμενους με την επιχειρηματική ασφάλεια κινδύνους».

Telegraph: Προειδοποιήσεις προς Βρετανούς να έχουν μετρητά λόγω φόβων για οικονομική κατάρρευση

Εν τω μεταξύ, με αφορμή τις ταξιδιωτικές συμβουλές του βρετανικού ΥΠΕΞ, η εφημερίδα Telegraph μεταδίδει ότι συστήνεται στους Βρετανούς τουρίστες που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα, να έχουν μαζί τους ευρώ σε χαρτονομίσματα και κέρματα, σε περίπτωση που η κλιμακούμενη κρίση χρέους αναγκάσει τη χώρα να κλείσει τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Ειδικοί του τουριστικού κλάδου συμβουλεύουν τους ταξιδιώτες να έχουν μαζί τους μετρητά σε ευρώ για τρεις έως πέντε μέρες, μαζί με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, η ελληνική οικονομία πλησίασε πιο κοντά στη χρεοκοπία χθες, όταν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών απέκλεισαν ένα μεγάλο πρόγραμμα διάσωσης, όπως αυτό του 2010 και του 2012.

Οι συνομιλίες με τη ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση της χώρας έχουν καθυστερήσει διότι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που εξελέγη τον Ιανουάριο, έχει αρνηθεί να εφαρμόσει περαιτέρω μέτρα λιτότητας, συνεχίζει η Telegraph. Οικονομολόγοι αναφέρουν ότι, εάν η Ελλάδα δεν λάβει κεφάλαια έκτακτης ανάγκης για να καλύψει τις αποπληρωμές χρέους το καλοκαίρι, η χώρα θα μπορούσε να επιλέξει να βγει από το ευρώ.

Εκτός από την πρόκληση χάους στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ένα τέτοιο σενάριο, αναφέρει το δημοσίευμα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε bank run, το οποίο ακολούθως θα κλείσει τα ΑΤΜ, επισημαίνουν ειδικοί.

Ο Bob Atkinson της Travelsupermarket.com επικαλείται τη διάσωση της Κύπρου το 2013, όταν οι τράπεζες περιόρισαν τις αναλήψεις και ορισμένα καταστήματα και εστιατόρια δεν ήταν σε θέση θα δεχθούν πληρωμές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

«Αν ταξιδεύετε στην Ελλάδα τις επόμενες δύο εβδομάδες, παρακολουθήστε τις ειδήσεις, ελέγξτε τις επίσημες ταξιδιωτικές συμβουλές και σίγουρα πάρτε μαζί σας ένα μείγμα διαφορετικών επιλογών πληρωμής» αναφέρει ο ίδιος.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού αναφέρει πως «δεν αναμένουμε κανένα πρόβλημα με το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα (…) Πάντα συνιστούμε στους παραθεριστές να έχουν ένα μείγμα μετρητών, χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, όπως θα έκαναν κανονικά όταν ταξιδεύουν σε οποιαδήποτε χώρα».

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου