Σε ποια χώρα του κόσμου ζουν οι εξυπνότεροι άνθρωποι; Που βρίσκεται η Ελλάδα στη λίστα;

Για να μην βρίσκεστε σε αγωνία σας λέμε πως η σχετική έρευνα που έκανε πριν από λίγα χρόνια ο Βρετανός καθηγητής ψυχολογίας Dr. Richard Lynn, και o Φινλανδος πολιτικός επιστήμονας Dr. Tatu Vanhanen, δεν έδειξε πως οι Έλληνες είμαστε και τόσο έξυπνοι σαν λαός. Βρισκόμαστε λίγο πάνω από τη μέση της λίστας των 113 χωρών. Είμαστε λίγο εξυπνότεροι από τους Μαλαισιανούς, τους Καμποτζιανούς, τους Ιρλανδούς, ενώ οι Βούλγαροι βρίσκονται μια θέση πιο ψηλά από εμάς.

 iq02

Και τα χειρότερα δεν τα διαβάσατε ακόμη: Εάν περιορίσουμε τη λίστα των 113 χωρών που έγινε η έρευνα, σε μια λίστα μόνο με τους λαούς της Ευρώπης, βρισκόμαστε στον πάτο του βαρελιού. Ξεπερνάμε μόνο τους Ιρλανδούς και τους Κύπριους.

 iq01

Οι δυο επιστήμονες που συνέταξαν τη λίστα, ουσιαστικά ανέλυσαν τις μελέτες από τα IQ που έχουν γίνει κατά καιρούς σε κάθε χώρα ξεχωριστά και έβγαλαν έναν μέσο όρο του εθνικού δείκτη ευφυΐας. Ο «τετραπέρατος Έλληνας» είναι τελικά μύθος ή όχι; Δείτε τα αποτελέσματα τις έρευνας.
Πιο έξυπνοι ανάμεσα στους κατοίκους 113 χωρών είναι οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης και ακολουθούν οι Νοτιοκορεάτες. Αμέσως μετά βρίσκονται οι Ιάπωνες και ακριβώς από πίσω οι Ιταλοί.

1 Σιγκαπούρη
2 Νότια Κορέα
3 Ιαπωνία
4 Ιταλία
5 Ισλανδία
6 Μογγολία
7 Ελβετία
8 Αυστρία
9 Κίνα
10 Λουξεμβούργο

Δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ.


Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου