Πώς να διατηρήστε τα λεμόνια σας φρέσκα για ένα μήνα


Όλοι θα θέλαμε να έχουμε τα λεμόνια μας σε ένα μπολ στο τραπέζι στην κουζίνα μας ή στο σαλόνι, γιατί διαθέτουν μια όμορφη κι εξωτική εμφάνιση. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα διατηρήσετε φρέσκα. Διαβάστε λοιπόν παρακάτω πώς μπορείτε να το επιτύχετε.
Ορισμένοι προτιμούν να βάζουν τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τις πατάτες στο ψυγείο τους. Από την άλλη πλευρά, σπάνια βάζουν τα λεμόνια στο ψυγείο, γεγονός που είναι μεγάλο λάθος.
Μετά από 7 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου τα λεμόνια σκληραίνουν και είναι δύσκολο να τα στύψετε. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο χάνουν πολλές από τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Όμως, η λύση γι’ αυτό είναι πολύ απλή.
Για να διατηρήσετε τα λεμόνια φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (όσον αφορά τη γεύση και τον χυμό τους) μέχρι κι 1 μήνα, κρατήστε τα στο ψυγείο μέσα σε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα. Έτσι δεν θα χάσουν καμία από τις ιδιότητές τους. Η κλειστή πλαστική σακούλα είναι το κλειδί. Εκτός λοιπόν κι αν σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε μέσα σε 5 ημέρες, μπορείτε να τα διατηρήσετε με αυτόν τον τρόπο.

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου