ΔΙΑΙΤΑ Detox! Χάσε τα κιλά του Πάσχα και προετοιμάσου για το καλοκαίρι



Μήπως έφαγες και ήπιες λίγο παραπάνω το Πάσχα με αποτέλεσμα να πάρεις κάποια κιλά; Όλες μας! Δεν χρειάζεται όμως  να πανικοβληθείς γιατί σου έχουμε τη λύση! Ζητήσαμε από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Κοντογιάννου Τσαμπίκα, να μας ετοιμάσει μια δίαιτα αποτοξίνωσης και να μας δώσει κάποιες συμβουλές για να έχουμε σίγουρο αποτέλεσμα. 

Χάσε 4 κιλά σε ένα μήνα και προετοιμάσου για το καλοκαίρι, το μπικίνι και την παραλία. Εδώ θα βρεις το πρόγραμμα και παρακάτω τα πιο χρήσιμα tips που θα  βοηθήσουν στο αδυνάτισμα σου!





ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
1. Θυμίσου! Δεν υπάρχουν τρόφιμα που παχαίνουν και αδυνατίζουν. Δεν χρειάζεται να απαγορεύσεις στον εαυτό σου διάφορες παχυντικές ίσως τροφές. Αυτό που χρειάζεται είναι να τις περιορίσεις. Γιατί η άρνηση και η προσπάθεια να μείνουμε συνειδητά μακριά από κάποιες τροφές, κάνει αυτές τις τροφές ακόμα πιο ελκυστικές. Καλό λοιπόν είναι να μην αποφεύγεις τροφές απλά να τις περιορίζεις και να τις τρως στην ατομική ποσότητα που σου αναλογεί. Σε αυτό το κομμάτι σίγουρα ένας διαιτολόγος μπορεί να σε βοηθήσει.


2. Προγραμμάτισε τα γεύματά σου. Τα μικρά και συχνά γεύματα είναι αυτά που θα σε βοηθήσουν να ενεργοποιήσεις τον εαυτό σου και να γίνονται πιο σωστά οι καύσεις. Όσο κι αν σου ακούγεται περίεργο, τρώγοντας θα χάσεις βάρος! Η ίδια ποσότητα ενέργειας εάν καταναλωθεί υπό διαφορετικές συνθήκες δημιουργεί διαφορετικά μεταβολικά αποτελέσματα επηρεάζοντας ανάλογα το σωματικό βάρος. Μια ποσότητα θερμίδων εάν καταναλωθεί σε ένα μόνο γεύμα μπορεί να έχει αρνητική επίπτωση στο σωματικό βάρος. Ενώ εάν μοιραστεί σε περισσότερα γεύματα, μπορεί να έχει θετική μεταβολική επίπτωση. Πολλές μελέτες έδειξαν ότι το μειωμένο βάρος σχετίζεται σημαντικά με την συχνότητα των γευμάτων. Όσο, δηλαδή, τα άτομα καταναλώνουν μικρά και συχνά γεύματα τείνουν να έχουν σταθερά χαμηλό βάρος σε σχέση με άτομα που δεν καταναλώνουν συχνά γεύματα κατά την διάρκεια της ημέρας.


Σε τι βοηθάει η συχνότητα των γευμάτων:
- συμβάλει στον εφοδιασμό του οργανισμού με ενέργεια όλη την ημέρα σταθερά και βοηθάει ώστε να απορροφηθούν σωστά τα όλα θρεπτικά συστατικά.
- συμβάλει στην καύση του λίπους.Τρώγοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα το στομάχι δεν προλαβαίνει να κενωθεί, συνεπώς οι τροφές καθυστερούν να μεταβούν στο λεπτό έντερο και αυτό έχει ως συνέπεια τον μειωμένο ρυθμό απορρόφησης της γλυκόζης. Έτσι, μειώνεται η έκκριση ινσουλίνης, η οποία είναι αναβολική ορμόνη, και ο οργανισμός καταφεύγει στην χρήση του λίπους για να εκτελέσει τις λειτουργίες του.


3. Ενυδατώσου και χάσε κιλά! Ένας ακόμα παράγοντας που διευκολύνει την απώλεια βάρους είναι το νερό. Καλό είναι να γνωρίζεις ότι νερό παίρνεις καθημερινά και από τις τροφές που καταναλώνεις, κυρίως από φρούτα και λαχανικά (π.χ. καρπούζι, πεπόνι, καρότα, μαρούλι, ντομάτα, μπρόκολο, μήλα, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ). Να θυμάσαι όμως ότι αυτό δε σε καλύπτει εξ' ολοκλήρου όπως επίσης και ότι υγρά, όπως χυμός, μπύρα, τσάι και καφές δεν αντικαθιστούν το νερό. Χρειάζεσαι λοιπόν 1,5- 2 λίτρα νερό την μέρα για να έχεις μία καλή ενυδάτωση.


Σε τι βοηθάει η κατανάλωση νερού
- συμβάλλει στην βελτίωση της πέψης και καταπολεμά την δυσκοιλιότητα.
- έχει θετικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα, ενυδατώνοντάς την και κρατώντας την υγιή και νεανική, ενώ απομακρύνει και τις ουσίες που προκαλούν την ακμή. 

Να θυμάσαι ότι όσο πιο ανοιχτόχρωμα είναι τα ούρα κατά τη διαδικασία της ούρησης, τόσο καλύτερη ενυδάτωση έχεις στον οργανισμό σου!

4. Μην ξεχνάς τα φρούτα και τα λαχανικά. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού αλλά και την επιδερμίδα. Επίσης, περιέχουν φυτικές ίνες που βοηθούν στην αποβολή τοξινών από το έντερο. Συμβάλλουν στην πρόληψη ασθενειών και καταπολεμούν την δυσκοιλιότητα. Το σημαντικότερο όμως για το αδυνάτισμα σου, είναι ότι παρέχουν σταθερή ενέργεια στον οργανισμό και ρυθμίζουν το αίσθημα της πείνας. Γενικά, είναι μια τέλεια επιλογή για τον έλεγχο του βάρους, αφού περιέχουν πολύ λίγες θερμίδες και βοηθούν στο αίσθημα του κορεσμού, συνδυάζοντας τα με τα γεύματα. Πέντε μερίδες την μέρα φρούτων και λαχανικών θα σε βοηθήσει πολύ.



5. Μην ξεχνάς τη γυμναστική σου! Εάν δεν θέλεις να πας γυμναστήριο, μπορείς 3-4 φορές την εβδομάδα να κάνεις περπάτημα για 30 λεπτά ή να γραφτείς σε δραστηριότητες που σε ευχαριστούν όπως χορό, yoga, zumba! Σίγουρα είναι μια καλή λύση για να χάσεις πιο γρήγορα τα κιλά που σε ενοχλούν, βοηθώντας παράλληλα στη χαλαρότητα του σώματος.

Επιμέλεια: Θεοδωροπούλου Δέσποινα


Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου