Βαριά τραυματίας ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, λέει ο Guardian


Η αλήθεια είναι ότι έχει χαθεί από προσώπου γης. Παλαιότερα μας έκανε και ένα ευχέλαιο. Ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι τραυματίστηκε σοβαρά σε αεροπορική επιδρομή που σημειώθηκε στο δυτικό Ιράκ τον Μάρτιο, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Μια πηγή από το Ιράκ που συνδέεται με τη τζιχαντιστική οργάνωση αποκάλυψε ότι ο αλ Μπαγκντάντι τραυματίστηκε σοβαρά τον Μάρτιο κατά τη διάρκεια ενός βομβαρδισμού από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό εναντίον του ΙΚ. Η πηγή αυτή επεσήμανε ότι αρχικά κινδύνευε η ζωή του αλ Μπαγκντάντι, όμως έκτοτε έχει σημειώσει αργή ανάρρωση. Παρόλα αυτά εξακολουθεί να μην έχει αναλάβει την καθημερινή διοίκηση του ΙΚ.

Τα ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους είχαν ήδη αρχίσει να κάνουν σχέδια για την εκλογή νέου ηγέτη, καθώς πίστευαν ότι ο αλ Μπαγκντάντι θα υπέκυπτε στα τραύματά του.
Δύο διαφορετικοί αξιωματούχοι, ένας δυτικός διπλωμάτης και ένας Ιρακινός σύμβουλος, επιβεβαίωσαν ότι μια αεροπορική επιδρομή εξαπολύθηκε στις 18 Μαρτίου στην πόλη αλ Μπάατζ της επαρχίας Νινευή, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Ήδη στο παρελθόν, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, υπήρξαν δύο αναφορές περί τραυματισμού του αλ Μπαγκντάντι, αν και καμία δεν ήταν ακριβής. Ο επικεφαλή του ΙΚ πιστεύεται ότι περνά πολύ καιρό στο αλ Μπάατζ, που βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα δυτικά του προπυργίου της οργάνωσης στη Μοσούλη.

«Επέλεξε αυτή την περιοχή διότι γνώριζε από τον πόλεμο ότι οι Αμερικανοί δεν διαθέτουν μεγάλη κάλυψη εκεί», είπε μια πηγή που γνωρίζει τις κινήσεις του αλ Μπαγκντάντι. «Από το 2003 (ο αμερικανικός στρατός) είχε πολύ μικρή παρουσία εκεί. Ήταν το ένα μέρος του Ιράκ που δεν είχαν χαρτογραφήσει», πρόσθεσε ο ίδιος.


Το αλ Μπάατζ, μια περιοχή όπου ζουν σουνιτικές φυλές, βρίσκεται εκτός του ελέγχου του κράτους, κάτι που συνέβαινε ακόμη και όταν βρισκόταν στην εξουσία ο Σαντάμ Χουσέιν, ενώ από το 2004 και μετά θεωρείται προπύργιο των τζιχαντιστών.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου