Huawei P8 London launch event: Γνωρίσαμε από κοντά τη νέα ναυαρχίδα

H 15η Απριλίου 2015 ήταν σίγουρα μία πολύ ιδιαίτερη μέρα για τους κατοίκους του Λονδίνου και αυτό γιατί κάλλιστα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μία από τις πιο θερμές ημέρες της φετινής χρονιάς (με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 25+ βαθμούς). Ο λαμπερός ήλιος και το δυνατό φως κατάφεραν να διαλύσουν την μουνταμάρα και το γκρι χρώμα που συνήθως κυριαρχεί τις περισσότερες ημέρες του χρόνου στην αγγλική πρωτεύουσα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ολόκληρη η πόλη να αλλάξει, να μεταμορφωθεί και οι κάτοικοι της να αποκτήσουν μία πιο «happy διάθεση»…

IMG_6179 (Large)

Με το Λονδίνο να είναι πλημμυρισμένο από φως, ίσως η Huawei να επέλεξε (έστω και τυχαία) την καλύτερη ημέρα για να παρουσιάσει τη νέα ναυαρχίδα της Huawei P8, η οποία κατεβαίνει δυναμικά στην αρένα των high-end συσκευών με το χαρακτηριστικό σύνθημα: «see the new wonder of light», ένα slogan διόλου τυχαίο εάν κρίνουμε από την κατεύθυνση του Huawei P8 που είναι εμφανές ότι η Huawei θέλει να το καθιερώσει στις συνειδήσεις των καταναλωτών ως  το smartphone με τις καλύτερες φωτογραφικές δυνατότητες…

IMG_6178 (Large)

Sexy & slim design!
Την επίσημη παρουσίαση του Huawei P8 που έλαβε χώρα στο ιστορικό Old Billingsgate του Λονδίνου ανέλαβε ο ίδιος ο CEO της Huawei, Richard Yu μαζί με τον Head του mobile design της Huawei, Joonsuh Kim. Η παρουσίαση ουσιαστικά απλώθηκε στους άξονες: design - camera - connectivity - usability και ο Richard Yu αφού πρώτα πραγματοποίησε μία μικρή ιστορική αναδρομή στα επιτεύγματα της Huawei στη συνέχεια πέρασε τη σκυτάλη στον Joonsuh Kim, ο οποίος ανέλυσε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια το sexy και εξαιρετικά λεπτό σχεδιασμό του Huawei P8, τονίζοντας ότι στόχος της Huawei ήταν να συνδυάσει στη ναυαρχίδα της σοφιστικέ design και υψηλή τεχνολογία στο hardware.

Make it Possible

Με πάχος μόλις στα 6,4 χιλιοστά, το P8 καταφέρνει να είναι ένα από τα πιο λεπτότερα κινητά της αγοράς στην κατηγορία του. Παράλληλα, οι καμπύλες και οι ευθείες συνδυάζονται με τον πλέον ιδανικό τρόπο και η unibody μεταλλική κατασκευή, η οποία καλύπτεται πλήρως από αλουμίνιο σίγουρα δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια αμφισβήτησης για την υψηλή ποιότητα της συσκευής.  Ένα χαρακτηριστικό της εξωτερικής εμφάνισης του Huawei P8 που δε γίνεται με τίποτα να περάσει απαρατήρητο έχει να κάνει με το screen-to-body ratio της (δηλαδή τον χώρο που καταλαμβάνει η οθόνη των 5.2 ιντσών σε σύγκριση με το υπόλοιπο σώμα της συσκευής), το οποίο ανέρχεται στο 78.3%!

Huawei P8 4

Μάλιστα ο ιθύνων νους για τον  σχεδιασμό του Huawei P8, δεν παρέλειψε να συγκρίνει το screen-to-body ratio του P8 με τον ανταγωνισμό (και συγκεκριμένα με τα iPhone 6 και Galaxy S6), αποδεικνύοντας ότι η Huawei με τη νέα  ναυαρχίδα της δεν διστάζει να κοιτάξει στα ματιά τα κινητά του ανταγωνισμού (αυτού του τύπου οι «επιθετικές συγκρίσεις» έγιναν και σε άλλα σημεία της παρουσίασης).

Huawei P8 1 (Large) Huawei P8 7
Huawei P8 2

Σε γενικές γραμμές, η αίσθηση που μας άφησε η πρώτη μας δοκιμή  με  την ναυαρχίδα της Huawei είναι ότι σε επίπεδο design και γενικότερης εξωτερικής εμφάνισης είναι ότι το P8 χαρίζει απλόχερα ένα premium feeling στον user και δεν σας κρύβουμε ότι ήταν μία μικρή απόλαυση όταν το κρατήσαμε στα χέρια μας…

Huawei P8 5 (Large)

Φωτογραφίες σε άλλη διάσταση…
Το Huawei P8 είναι εμφανές ότι δημιουργήθηκε για να κεντρίσει το ενδιαφέρον των users που λατρεύουν  να τραβούν φωτογραφίες με το κινητό τους τηλέφωνο. Όπως τόνισε ο Richard Yu, η νέα high-end συσκευή του κινέζου κατασκευαστή είναι το πρώτο smartphone, το οποίο δύναται να τραβήξει φωτογραφίες ποιότητας 4-colour RGBW με ποιότητα στα 13 MPixel. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Περισσότερη φωτεινότητα, μεγαλύτερη διαύγεια, καλύτερη ευκρίνεια και παράλληλα ακόμη πιο φωτορεαλιστικό αποτέλεσμα. Ποσοτικά αυτό μεταφράζεται σε 32% υψηλότερο brightness και 78% λιγότερο θόρυβο σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού.

Huawei P8 Camera

Όπως τόνισε ο Richard Yu, η Huawei κατασκεύασε για το P8 έναν ειδικό και ξεχωριστό επεξεργαστή (Image Signal Processor), ο οποίος ουσιαστικά συνενώνει τον φωτογραφικό κόσμο των DSLR μηχανών με τις mobile φωτογραφίες. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος επεξεργαστής βοηθάει ακόμη περισσότερο στην μείωση του θορύβου σε RAW format και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ επιπλέον διαθέτει τεχνολογία που ο image processor «διαβάζει» την  εκάστοτε σκηνή που έχει τραβήξει ο χρήστης και προσαρμόζει κατάλληλα το contrast.

Huawei P8 camera 3

O υπεύθυνος της Huawei αποκάλυψε πολλές από τις φωτογραφικές δυνατότητες του P8 σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό (κυρίως με το iPhone 6) ισχυριζόμενος ότι η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας του προσφέρει πολύ καλύτερη ποιότητα φωτογραφιών και πράγματι εάν οι φωτογραφικές δυνατότητες του Huawei P8 επιβεβαιωθούν και στην πράξη, τότε θα έχουνε να κάνουμε με τη δυνατότερη συσκευή της αγοράς στο συγκεκριμένο τομέα. Επιπλέον, ο Richard Yu θέλοντας να πικάρει τον ανταγωνισμό στάθηκε στο γεγονός ότι σχεδιαστικά η κάμερα που βρίσκεται στο Huawei P8 δεν εξέχει καθόλου από το frame της συσκευής, όπως συμβαίνει με τα S6 και iPhone 6.

Huawei P8 camera 1

Εκτός από τα παραπάνω ομολογουμένως εντυπωσιακά «φωτογραφικά tech specs», ένα από τα μεγαλύτερα ατού του Huawei P8 είναι ότι θα χαρίζει στον user τη δυνατότητα να δημιουργήσει μία σειρά από εντυπωσιακά εφέ που συνήθως συναντάει κανείς σε πιο επαγγελματικές φωτογραφικές λύσεις. Συγκεκριμένα, με τη νέα high-end συσκευή της Huawei, o εκάστοτε user μπορεί να δημιουργήσει «taillights track» (το γνωστό εφέ που δημιουργούν τα φώτα των διερχόμενων αυτοκινήτων), «light graffiti», «silky water» (δημιουργεί ένα στρώμα ομίχλης στην επιφάνεια του νερού) και «star track». Όλα τα λεφτά είναι ωστόσο το Light Painting mode, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν πραγματικά artistic φωτογραφικά αποτελέσματα.

Huawei P8 camera 2

Οι  ευχάριστες εκπλήξεις βέβαια που προσφέρει το Huawei P8 δεν σταματούν εδώ όμως, καθώς και στο video recording κάνει πράγματα και θαύματα δίνοντας τη δυνατότητα στους users να χρησιμοποιήσουν το νέο Director Mode, το οποίο επιτρέπει το ταυτόχρονο video capturing από 4 διαφορετικές γωνίες με τη χρήση τριών ακόμη Android smartphones, προσφέροντας μάλιστα τον απόλυτο έλεγχο στον χρήστη του σε ότι έχει να κάνει με τον τομέα του video clip editing. Στα παραπάνω προσθέστε το εξελιγμένο Optical Image Stabilization και την ιδιαίτερη "φροντίδα" που δείχνει το Huawei P8 στις selfie φωτογραφήσεις και θα έχετε μία εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη εικόνα για τις φωτογραφικές ικανότητες του Huawei P8…



User friendly στο… maximum!
Φυσικά δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα για τα tech specs του, τα οποία ήδη γνωρίζετε, παρά μόνο ότι ο συνδυασμός octa-core Kirin και 3GB μνήμης RAM είναι βέβαιο ότι θα καλύψει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Αυτό που αξίζει να τονίσουμε είναι ότι η Huawei έχει κάνει το παν ώστε το P8 να γίνει μία από τις  πιο user friendly συσκευές που κυκλοφορούν στην  αγορά. Για αυτό τόσο σε επίπεδο χειρισμού όσο και σε επίπεδο συνδεσιμότητας επιχειρεί να λύσει τα χέρια του χρήστη και να τον διευκολύνει σημαντικά στην καθημερινότητα του.

Huawei P8 launch event

Οι διπλές 4G SIM slots, η φιλοσοφία των knuckle taps, η σημαντική ελάττωση του θορύβου κατά τη διάρκεια μίας κλήσης, η ενδυνάμωση του σήματος όταν για παράδειγμα ο χρήστης (έχει μόλις προσγειωθεί), οι υψηλές 4G ταχύτητες και η συνεργασία με το Talkband B2 αποτελούν μερικές από τις λειτουργίες που τοποθετούν το Huawei P8 πολύ ψηλά στη λίστα των high-end κινητών που εξασφαλίζουν στον καταναλωτή μία άνετη και άκρως αποδοτική εμπειρία. Παράλληλα, η Huawei στη διάρκεια του P8 launch event παρουσίασε και μία εξελιγμένη e-ink θήκη, η οποία δύναται να παρουσιάσει μία σειρά από πληροφορίες στο πίσω τμήμα του κινητού που σίγουρα θα κάνει τα tech geeks να τρελαθούν από τη χαρά τους.

Huawei P8 3

Ολοκληρώνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε και την μεγάλη έκπληξη που ακούει στο όνομα Huawei P8 Max και η οποία πρόκειται για ένα πραγματικά τεράστιο phablet (6.8 ίντσες δεν τις λες και λιγές), το οποίο μάλλον δύσκολα θα το δούμε σε πρώτη φάση στην ελληνική αγορά.

Προσιτή πολυτέλεια!
Υψηλή αισθητική, εξελιγμένο hardware και φιλικότητα ως προς τον χρήστη είναι σίγουρα το τρίπτυχο που μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία και σίγουρα η Huawei δείχνει να αφουγκράζεται τι είναι αυτό που πραγματικά θέλει ο καταναλωτής. Αρκετοί βέβαια θα χαρακτηρίσουν τη νέα ναυαρχίδα της Huawei ως μία συσκευή που μοιάζει περισσότερο με εξελιγμένη κάμερα παρά για smartphone, όμως η αλήθεια είναι ότι το Huawei P8 προσφέρει πολλά περισσότερα από μία καλή digital φωτογραφική μηχανή. Παράλληλα, με τιμή στα 499 ευρώ στην basic έκδοση (και 599 ευρώ στην premium version), το Huawei είναι βέβαιο ότι δεν θα αργήσει να γίνει το κορυφαίο value for money smartphone
στην υψηλή κατηγορία. Το P8 είναι πολύ πιθανό να γίνει ένα smartphone αναφοράς για το πώς μπορεί κανείς να δημιουργήσει μία πανίσχυρη συσκευή με εξελιγμένα τεχνολογικά features χωρίς να απαιτείται από τους καταναλωτές να πληρώσουν τον ουρανό με τ’ άστρα για να το αποκτήσουν. Ανυπομονούμε για το αναλυτικό hands-on review (το οποίο θα το δείτε πολύ σύντομα)…

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου