Πως να φτιάξετε μόνη σας scrubs με το θαυματουργό λάδι καρύδας


Ποτέ δε χορταίνουμε να ανακαλύπτουμε νέα συστατικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε μόνες μας φυσικά καλλυντικά. Το λάδι καρύδας είναι ένα από τα αγαπημένα μας συστατικά γιατί δεν είναι απλά σούπερ ενυδατικό και θρεπτικό από μόνο του, αλλά αποτελεί επίσης μια σπουδαία βάση για αμέτρητες συνταγές, όταν συνδυάζεται με αμέτρητα άλλα συστατικά.

  • Scrub σώματος με καφέ και λάδι καρύδας
Συστατικά που θα χρειαστείτε:

– 1 φλιτζάνι κόκκους καφέ

– ½ φλιτζάνι λάδι καρύδας
– ¼ φλιτζάνι ζάχαρη

Ένα καλό απολεπιστικό σώματος μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στο τραχύ και το μεταξένιο δέρμα. Σε αυτό το scrub, ο καφές και η ζάχαρη δρουν ως απολεπιστικά, ενώ το λάδι καρύδας αποκαθιστά την ενυδάτωση στο δέρμα σας. Σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε ένα φλιτζάνι αχρησιμοποίητους κόκκους καφέ με μισό φλιτζάνι λάδι καρύδας κι ένα τέταρτο του φλιτζανιού ζάχαρη. Αναμείξτε τα συστατικά μέχρι να αποκτήσουν μια παστώδη υφή και στη συνέχεια αποθηκεύστε το μείγμα σας σε ένα κλειστό βαζάκι έτσι ώστε να είναι έτοιμο για το επόμενο μπάνιο σας. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε σε στεγνό δέρμα πριν το ντους για ένα πραγματικό απολεπιστικό μασάζ.
  • Scrub χεριών
Συστατικά που θα χρειαστείτε:

– 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

– 2 κουταλιές της σούπας μέλι
– ¼ φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι
– ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
– 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Η αλήθεια είναι ότι αφιερώνουμε πολύ περισσότερο χρόνο για να περιποιηθούμε το σώμα μας και το πρόσωπό μας, απ’ ότι τα χέρια μας, γεγονός που οδηγεί σε σοβαρή ξηρότητα και στο ξεφλούδισμα των χεριών όταν αλλάζει ο καιρός. Ακριβώς όπως έχει μεγάλη σημασία η ενυδάτωση, έτσι έχει και η απολέπιση, η οποία βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και επιτρέπει στα ενυδατικά συστατικά να απορροφώνται καλύτερα. Σε ένα μπολ, συνδυάστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας, 2 κουταλιές της σούπας μέλι και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Αναμείξτε τα με ¼ φλιτζανιού θαλασσινό αλάτι και ¼ φλιτζανιού ζάχαρη μέχρι να φτιάξετε μια παχύρρευστη πάστα. Εφαρμόστε τη στα χέρια σας όταν είστε μέσα στη μπανιέρα και κάντε μασάζ με το μείγμα στο εσωτερικό και το εξωτερικό μέρος των χεριών σας για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ξεπλυθείτε και θα δείτε τα χέρια σας να είναι απαλά και ανανεωμένα.


Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου