Δείτε το "πυρηνικό όπλο" του ίντερνετ που έδωσε ο Snowden στην Κίνα - Αλλάζει τα πάντα στο διαδίκτυο


Ο Edward Snowden ίσως να έχει προμηθεύσει την Κίνα με ένα πανίσχυρο διαδικτυακό όπλο, αναφέρει η Wall Street Journal.

Η Κίνα είναι γνωστή για το Great Firewall ένα πανεθνικό σύστημα που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί για να ελέγξει το διαδίκτυο στην κινεζική επικράτεια.

Το υπερόπλο ονομάζεται "Great Cannon" (μεγάλο κανόνι) και έχει την δυνατότητα να "ρίχνει" sites που δεν αρέσουν στην κινεζική κυβέρνηση.

"Το Great Cannon δεν είναι απλά μία επέκταση του Great Firewall" που χρησιμοποιεί η Κίνα για να μπλοκάρει σάιτ στην επικράτειά της που δεν επιθυμεί αλλά σύμφωνα με ειδικούς του πανεπιστημίου του Τορόντο, έχει την δυνατότητα να γίνει ένα επιθετικό όπλο στα χέρια της Κίνας.

Το Great Cannon μπορεί σαν μεσάζοντας να αναδρομολόγησει τους χρήστες που επισκέπτονται κάποιο σάιτ και να τους χρησιμοποιήσει μετατρέποντας την κίνηση αυτή σε κακόβουλο λογισμικό, εναντίον όποιου site επιθυμεί η κινεζική κυβέρνηση.

snowden_1.JPG

Ο ίδιος ο Snowden αρνείται ότι έχει προμηθεύσει οποιασδήποτε μορφής τεχνολογία σε ξένες δυνάμεις, αν και αποκάλυψε την ύπαρξη του Quantum, μέσω διαφανειών που δόθηκαν στους Αμερικανούς δημοσιογράφους Glenn Greenwald και Laura Poitras κατά την άφιξή του στις 20 Μαΐου του 2013 στο Χονγκ Κονγκ.

Το Quantum είναι ένα παρόμοιο πρόγραμμα με το "μεγάλο κανόνι" που χρησιμοποιούσε η NSA.


Η South China Morning Post αναφέρει ότι το Great Cannon αναπτύσσεται για περίπου ένα χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι το όπλο της Κίνας άρχισε να παράγεται μετά την λιποτάκτηση του Snowden στην Ρωσία.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου