Τραγανά ανοιξιάτικα ρολά (Spring rolls)


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 250 γρ. αλεύρι
  • Λίγο αλάτι / πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 300 γρ. περίπου νερό
  • Λάδι για τηγάνισμα
Για την γέμιση:
  • 1 κουταλάκι λάδι
  • 250 γρ. άπαχο χοιρινό κομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κομμάτια σέλινο σε φέτες
  • 125 γρ. μικρά μανιτάρια σε φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
  • 125 γρ. βλαστάρια φασολιού
  • 125 γρ. κατεψυγμένες γαρίδες (καθαρισμένες)
  • 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

anoiksiatika-rola1

Βήμα 1
Κοσκινίζεις το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ, προσθέτεις το αυγό και ρίχνεις αρκετό νερό για να φτιάξεις έναν λείο χυλό.

Βήμα 2
Λαδώνεις ελαφρά ένα τηγάνι 20 εκ. και το βάζεις πάνω σε μέτρια φωτιά, ρίχνεις τόσο χυλό όσο να καλυφθεί η βάση του τηγανιού. Μαγειρεύεις μέχρι να ροδίσει ελαφρά η κάτω επιφάνεια και μετά το γυρίζεις να ροδίσει και η άλλη. Το βγάζεις από το τηγάνι και το ακουμπάς στη μια του πλευρά. Επαναλαμβάνεις με τον υπόλοιπο χυλό.

Βήμα 3
Για την γέμιση ζεσταίνεις το λάδι σε ένα γουοκ και προσθέτεις το χοιρινό να ροδίσει πολύ γρήγορα. Προσθέτεις το σκόρδο, τα λαχανικά και τηγανίζεις ανακατεύοντας για 2 λεπτά. Ρίχνεις τις γαρίδες και την σάλτσα σόγιας.

Βήμα 4
Βάζεις 2-3 κουταλιές από την γέμιση στο κέντρο κάθε τηγανίτας. Το τυλίγεις σχηματίζοντας ένα σφιχτό ρολό, κολλώντας τις άκρες με μια πάστα φτιαγμένη από λίγο αλεύρι και νερό.

Βήμα 5
Ζεσταίνεις το λάδι στη χύτρα ή σε φριτέζα και τηγανίζεις τα ανοιξιάτικα ρολά λίγα κάθε φορά μέχρι να πάρουν το γνωστό χρυσό χρώμα.


Τα στραγγίζεις σε χαρτί κουζίνας.
back-to-nature.gr
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου