ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 250 γρ. αλεύρι
- Λίγο αλάτι / πιπέρι
- 1 αυγό
- 300 γρ. περίπου νερό
- Λάδι για τηγάνισμα
Για την γέμιση:
- 1 κουταλάκι λάδι
- 250 γρ. άπαχο χοιρινό κομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κομμάτια σέλινο σε φέτες
- 125 γρ. μικρά μανιτάρια σε φέτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
- 125 γρ. βλαστάρια φασολιού
- 125 γρ. κατεψυγμένες γαρίδες (καθαρισμένες)
- 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Κοσκινίζεις το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ, προσθέτεις το αυγό και ρίχνεις αρκετό νερό για να φτιάξεις έναν λείο χυλό.
Βήμα 2
Λαδώνεις
ελαφρά ένα τηγάνι 20 εκ. και το βάζεις πάνω σε μέτρια φωτιά, ρίχνεις
τόσο χυλό όσο να καλυφθεί η βάση του τηγανιού. Μαγειρεύεις μέχρι να
ροδίσει ελαφρά η κάτω επιφάνεια και μετά το γυρίζεις να ροδίσει και η
άλλη. Το βγάζεις από το τηγάνι και το ακουμπάς στη μια του πλευρά.
Επαναλαμβάνεις με τον υπόλοιπο χυλό.
Βήμα 3
Για
την γέμιση ζεσταίνεις το λάδι σε ένα γουοκ και προσθέτεις το χοιρινό να
ροδίσει πολύ γρήγορα. Προσθέτεις το σκόρδο, τα λαχανικά και τηγανίζεις
ανακατεύοντας για 2 λεπτά. Ρίχνεις τις γαρίδες και την σάλτσα σόγιας.
Βήμα 4
Βάζεις
2-3 κουταλιές από την γέμιση στο κέντρο κάθε τηγανίτας. Το τυλίγεις
σχηματίζοντας ένα σφιχτό ρολό, κολλώντας τις άκρες με μια πάστα
φτιαγμένη από λίγο αλεύρι και νερό.
Βήμα 5
Ζεσταίνεις
το λάδι στη χύτρα ή σε φριτέζα και τηγανίζεις τα ανοιξιάτικα ρολά λίγα
κάθε φορά μέχρι να πάρουν το γνωστό χρυσό χρώμα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου