Στην Αθήνα ο θρύλος της τζαζ, Αρτούρο Σαντοβάλ – Στις 10 Μαΐου για μία και μοναδική εμφάνιση στο Gazarte


Ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή καλλιτέχνες, ο ζωντανός θρύλος της τζαζ, ο βιρτουόζος τρομπετίστας, πιανίστας και συνθέτης, Αρτούρο Σαντοβάλ, έρχεται στη χώρα μας, την Κυριακή 10 Μαΐου για μία και μοναδική εμφάνιση στο Gazarte.

Μαθητής του μεγάλου Ντίζι Γκιλέσπι, ο οποίος όταν τον ανακάλυψε το 1970 στις φτωχογειτονιές της Κούβας, ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με το ταλέντο και την προσωπικότητα του 20χρονου νεαρού, που τον έθεσε υπό την προστασία του, δίνοντάς του την δυνατότητα να ταξιδέψει σε Ευρώπη και Αμερική.

Ο Αρτούρο Σαντοβάλ, εξελίχθηκε σε έναν τεχνικά άρτιο τρομπετίστα αλλά και σε ένα σπουδαίο συνθέτη, ο οποίος εδώ και τριάντα χρόνια μαγεύει τα διεθνή ακροατήρια, κινούμενος ευέλικτα από την αφροκουβανέζικη τζαζ, τη λάτιν και τη φανκ έως και την κλασσική μουσική, με τη συμμετοχή του σε μεγάλες ορχήστρες - ανάμεσά τους και η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου.

Έχει κερδίσει δέκα βραβεία Grammy, έξι βραβεία Billboard και ένα βραβείο EMMY, ενώ το 2013 του απονεμήθηκε από τις ΗΠΑ το προεδρικό Μεττάλιο της Ελευθερίας για τη συνεισφορά του στον πολιτισμό.

Συνθέσεις του έχουμε ακούσει σε πολλά σάουντρακς κινηματογραφικών ταινιών, όπως «Mambo Kings», «Havana» και «Random Hearts».

Όσοι έχουν βιώσει τα ακούσματα του 66χρονου Αρτούρο Σαντοβάλ μιλούν για ένα βιρτουόζο της τρομπέτας με μια σπάνια τεχνική στις ψηλές νότες, έναν λυρικό συνθέτη που συνδυάζει μοναδικά διάφορα μουσικά είδη, σε εμπνευσμένες συνθέσεις και ερμηνείες.


Αναμένουμε να τον απολαύσουμε την Κυριακή!
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου