10 εκπληκτικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τα μανό


Σίγουρα όλες έχετε παλιά μανό τα οποία είτε έχουν πήξει είτε πλέον δεν σας αρέσει το χρώμα τους, κι όμως αρνείστε να τα πετάξετε και συνεχίζετε να τα κρατάτε στο συρτάρι σας.

Δείτε 10 τρικς που μπορείτε να κάνετε με το μανό σας και η ζωή σας θα γίνει ευκολότερη. 

Προλαμβάνει τη σκουριά και το μαύρισμα στα faux


Όταν ο αέρας χτυπά το μέταλλο, το μέταλλο οξειδώνεται και αλλάζει χρώμα. Το διάφανο βερνίκι βοηθάει τα faux κοσμήματα να παραμένουν σαν καινούργια . Δοκιμάστε να απλώσετε ένα διάφανο βερνίκι νυχιών πάνω σε ένα δαχτυλίδι που αγαπάτε και φοράτε συχνά και θα δείτε τη διαφορά (Σημείωση: Αυτό δεν θα λειτουργήσει σε ήδη μαυρισμένα κοσμήματα.)

Λύση για το σκισμένο καλσόν


Το έχουμε πάθει όλες! Βρίσκεστε στην δουλειά ή σε ένα σημαντικό ραντεβού και παρατηρείτε ότι έχει φύγει πόντος από το καλσόν σας. Για να μην εξαπλωθεί το «κακό» και γίνουν χειρότερα τα πράγματα απλώστε λίγο μανό με το βουρτσάκι πάνω από την ζημιά. Θα κολλήσει το επίμαχο σημείο.

Αλλάζει το χρώμα των κοσμημάτων

 

Αν έχετε βαρεθεί το χρώμα των faux κοσμημάτων σας μπορείτε να το αλλάξετε βάφοντάς τα με ένα νέο ζωηρό μανό διαφορετικού χρώματος. Απλά στρώστε από κάτω ένα απορροφητικό χαρτί και ζωγραφίστε το δαχτυλίδι ή σκουλαρίκι που θέλετε να ανανεώσετε.

Βάψτε τα τσιμπιδάκια των μαλλιών σας

 

Αν θέλετε να δώσετε ένα ζωηρό χρώμα στο χτένισμά σας δεν έχετε παρά να βάψετε τα τσιμπιδάκια σας με τα μανό σας.

Περάστε γρήγορα την κλωστή μέσα από τη βελόνα


Εάν προσπαθείτε να ράψετε ένα κουμπί και το νήμα είναι ξεφτισμένο, είναι πραγματικά σπαστικό να προσπαθείτε να το περάσετε μέσα από τη βελόνα. Αν όμως απλώσετε λίγο μανό στην κορυφή του νήματος τότε αυτό θα σκληρύνει και θα γλιστρήσει γρήγορα στο μάτι της βελόνας. 

Βάψτε τα κλειδιά σας στο χρώμα της επιλογής σας

 

Εάν μόλις μετακομίσατε σε καινούργιο σπίτι και έχετε ένα σωρό κλειδιά, ένας εύκολος τρόπος για να θυμάστε ποιο κλειδί ταιριάζει σε ποια κλειδαριά, είναι να βάψετε το κλειδί με ένα διαφορετικό και αγαπημένο χρώμα. Επιπλέον έτσι το μπρελόκ σας θα δείχνει πιο όμορφο. 

Σφραγίστε τους φακέλους


Αν σιχαίνεστε να γλύφετε τους φακέλους, προκειμένου να κλείσουν δεν έχετε παρά να απλώσετε λίγο διάφανο βερνίκι στο σημείο για να κλείσει. 

Αποθηκεύστε όρθια τα μανό σας σε ένα κουτί


Για να διατηρήσετε τα μανό σας οργανωμένα και να ξέρετε τι χρώματα έχετε στη συλλογή σας βάψτε με το πινέλο το καπάκι του μανού σας και τοποθετήστε τα όλα σε ένα κουτί. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία σε όλα τα μανό σας και κρατήστε το κουτί σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος.

Χρησιμοποιήστε το βερνίκι των νυχιών δώσετε ένα χαρούμενο χρώμα στην σόλα του παπουτσιού σας


Είναι ένας τρόπος για να υποδεχθείτε και να χαρείτε την άνοιξη. Αν μάλιστα έχετε ήδη ένα παπούτσι με χρωματιστή σόλα η οποία έχει ξεφτίσει, μπορείτε έτσι να την κάνετε καινούργια! Φροντίστε μόνο η πρώτη στρώση να έχει στεγνώσει πριν απλώσετε τη δεύτερη.

Καλύψτε μια γρατζουνιά σε μπότες ή παπούτσια


Μπορεί να δυσκολευτείτε να βρείτε βερνίκι για να διορθώσετε μια γρατζουνιά σε ένα πολύχρωμο ζευγάρι παπουτσιών αλλά όσον αφορά τα ουδέτερα χρώματα δεν είναι δύσκολο να εφαρμοστεί. Απλώστε λίγο μανό σε ένα παπούτσι το χρώμα του οποίου έχει ξεφτίσει και αφήστε το να στεγνώσει. Είναι ένα πολύ καλό τρικ ιδιαίτερα για τα παπούτσια που δεν φοράτε συχνά.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου