Οι 11 μεγαλύτεροι φόβοι των πλουσίων


TΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ!

Τα λεφτά δεν κάνουν την ευτυχία παρόλο που η ευτυχία είναι όλα τα λεφτά!

Την ευτυχία λοιπόν αναζητούν και οι Κροίσοι. Ωστόσο όσο πιο πολλά χρήματα έχουν τόσο πιο πολλοί είναι οι φόβοι και οι σκοτούρες τους, όπως αποκαλύπτει έρευνα του διαδικτυακού περιοδικού για νέους επιχειρηματίες NextShark.

Σύμφωνα με το NextShark, ο πλούτος δεν λύνει όλα τα προβλήματα ούτε σβήνει τις ανησυχίες εν μια νυκτί. Μάλλον συμβαίνει το αντίθετο.

Οι 11 μεγαλύτεροι φόβοι με τους οποίους ζουν σε καθημερινή βάση οι πλούσιοι σύμφωνα με την έρευνα είναι οι παρακάτω:

1. Μη τυχόν φίλοι και οικογένεια ζητήσουν χρήματα
Αυτό το αίτημα είναι μια απο τις πιο κοινές ανησυχίες των πλουσίων. Ενα δάνειο για βοήθεια ή για μια επένδυση απο αγαπημένα πρόσωπα μπορεί να απαιτούν  ένα μεγάλο μέρος του πλούτου.

2. Ο σύντροφος μου αγαπά περισσότερο εμένα ή τα χρήματα μου;
Για τους Κροίσους που γνώρισαν τον ή την σύντροφο τους πριν αποκτήσουν μεγάλη περιουσία δεν υπάρχει αυτός ο προβληματισμός. Ομως για εκείνους που ερωτεύτηκαν με γεμάτο πορτοφόλι το ερώτημα παραμένει αναπάντητο.

3. Οι δικαστικές περιπέτειες
Σύμφωνα με έρευνα το 20% των πλουσίων που η περιουσία τους ξεπερνά το 1 εκατομμύριο δολάρια ζουν με τον φόβο ότι μπορεί κάποια στιγμή να τους κυνηγήσει η δικαιοσύνη. Το 80% των Κροίσων με περισσότερα απο 20 εκατομμύρια δολάρια στη τράπεζα φοβούνται τις δικαστικές αγωγές απο τρίτους.

4. Θα έχω αρκετά χρήματα για το μέλλον
Πρόσφατη έρευνα του Lincoln Financial Group αναφέρει ότι το 48% των εκατομμυριούχων παραδέχονται ότι φοβούνται ότι κάποια στιγμή στη ζωή τους δεν θα έχουν αρκετά χρήματα για να ζήσουν άνετα.

5. Είμαι αρκετά υγιείς;
Το 54% των πλουσίων δηλώνουν ότι νοιάζονται για την υγεία τους όταν βγαίνουν στην σύνταξη. Στην αρχή της ζωής τους ανησυχούν περισσότερο για τα χρήματα αλλά όταν η περιουσία τους γίνεται σημαντική τότε αρχίζουν να ανησυχούν για την υγεία τους.

6. Υπάρχουν πραγματικοί φίλοι;
Οσο περισσότερο πλούσιος είναι ένας άνθρωπος τόσο περισσότερο προσελκύει την προσοχή των άλλων. Αυτός είναι ένας απο τους λόγους που οι πλούσιοι δυσκολεύονται να κάνουν πραγματικούς φίλους. Δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν ποιοι είναι πραγματικοί φίλοι τους  και ποιοι έχουν «λεπτά» αισθήματα.

7. Μήπως είμαι ένας ανίκανος βλάκας;
Επιθυμία των εκατομμυριούχων είναι η σωστή διαχείριση των χρημάτων τους. Τις περισσότερες φορές απασχολούν προσωπικό και επενδυτικούς συμβούλους για τον σκοπό αυτό. Ομως ποτέ δεν είναι σίγουροι αν έχουν κάνει την σωστή επιλογή κι αν τα άτομα με τα οποία συνεργάζονται πράττουν προς το συμφέρον τους.

8. Είμαι πραγματικά ευτυχισμένος;
Τα χρήματα δεν εξαγοράζουν την ευτυχία. Πολλοί άνθρωποι όταν καταφέρουν να γίνουν πλούσιοι συνειδητοποιούν ότι δεν είναι περισσότερο ευτυχισμένοι απ ότι ήταν πριν.

9. Κλοπή ταυτότητας
Έρευνα της εταιρείας δικηγόρων Prince & Associates αναφέρει ότι το 45% των ατόμων της μεσαίας τάξη φοβάται την κλοπή της ταυτότητας του έναντι 74% των πλουσίων που ανησυχούν ότι κάποιος τρίτος θα μπορούσε να τους εξαπατήσει, να τους κάνει κακό και να τους αντικαταστήσει.

10. Ολα θα πάνε καλά στις επιχειρήσεις μου;
Τα προσωπικά λάθη που θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικές συνέπειες στις επιχειρήσεις όπως και οι μαζικές απολύσεις φαίνεται ότι είναι  μια απο τις καθημερινές ανησυχίες των πλουσίων.

11. Τα παιδιά μου θα είναι κακομαθημένα και θα αποτύχουν?

Ενα απο τα πιο δύσκολα πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι πλούσιοι είναι η ανατροφή των παιδιών τους και πως να μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα. Απο πολύ μικρά πρέπει να διδάξουν στα παιδιά τους την αξία της εργασίας, τη στιγμή που αυτά ζουν άνετα και αποκομμένα πολλές φορές απο την πραγματικότητα. Οι πλούσιοι περιμένουν απο τα παιδιά τους να ασχοληθούν με την περιουσία τους και όχι η περιουσία τους με αυτά!
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου