Ισραήλ: Δεκατριάχρονος με πάθος για την αρχαιολογία ανακάλυψε πατητήρι 1.400 ετών


Δεκατριάχρονος αιφνιδίασε με την ανακάλυψη του  σε μια συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπως γνωστοποίησε  η Αρχαιολογική Υπηρεσία του Ισραήλ.

Ο νεαρός, έφερε στο φως μια πρέσα για σταφύλια, ηλικίας 1.400 ετών μεγέθους 5x5 μέτρα που αποτελεί άλλη μια απόδειξη για τη γεωργική δραστηριότητα στην περιοχή κατά τον 6ο-7ο αιώνα μ.Χ.

Οι αρχαιολόγοι έσπευσαν στο σημείο, αιφνιδιασμένοι από την «ανασκαφή» για την οποία είχαν πλήρη άγνοια, έπειτα από ενημέρωση μιας γυναίκας που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της στη συνοικία Νέβε Γιακόβ όπου διαπίστωσε ότι κοντά στο σπίτι της κάποιος έκανε παράνομα ανασκαφές.Ο μικρός «εξερευνητής» εξήγησε ότι οργάνωσε ο ίδιος την ανασκαφή με τη βοήθεια των συμμαθητών του.


Μπορεί η αρχαιολογική υπηρεσία να προσκάλεσε τους μικρούς «φιλοπερίεργους» να συμμετάσχουν σε ανασκαφές υπό την εποπτεία επαγγελματιών, ωστόσο, ο αρχαιολόγος Αμίτ Ρέεμ τόνισε πως «Η ιστορία αυτή μας συγκίνησε όλους όμως θα πρέπει να ξέρετε ότι κάθε αρχαιολογική ανασκαφή χωρίς έλεγχο μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή σημαντικών αρχαιοτήτων».

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου