Ζεστό χρήμα από την Κομισιόν. Ανακοίνωσε κονδύλια 171 εκατ. ευρώ για τους νέους ανέργους


Σε ποιους τομείς θα διατεθούν τα κονδύλια που προβλέπονται για την Ελλάδα και ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Κονδύλια της τάξεως των 171 εκατ. ευρώ προβλέπονται για την Ελλάδα μέσω της πρωτοβουλίας για την απασχόληση των νέων (ΠΑΝ), ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα ΠΑΝ αφορά την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, κυρίως με «τη δημιουργία υψηλής ποιότητας ευκαιριών εκπαίδευσης, την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και τη βιώσιμη απασχόληση για όλους», «με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Ένα σύνολο μέτρων που υποστηρίζονται από την ΠΑΝ επικεντρώνονται στους νέους ηλικίας από 15 έως 24 ετών, μέσω προγραμμάτων μαθητείας, πρακτικής άσκησης, ενεργειών για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, υποστήριξης της σύστασης νέων επιχειρήσεων και των ολοκληρωμένων δράσεων, με στόχο την επιλογή του κατάλληλου μέτρου. Για τους νέους ηλικίας 24-29 ετών, η ΠΑΝ στηρίζει ειδικά τις ενέργειες με σκοπό την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και ενέργειες υποστήριξης της σύστασης νέων επιχειρήσεων.

Τα προτεινόμενα μέτρα της ΠΑΝ αναμένεται να προωθήσουν την απασχόληση, συμπεριλαμβανομένης της αυτοαπασχόλησης, να βελτιώσουν τις δεξιότητες και την εργασιακή εμπειρία των νέων εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, με σκοπό τη στήριξη της ένταξης ή επανένταξης στην αγορά εργασίας.

Μέχρι σήμερα, έχουν ήδη δημοσιευτεί τέσσερις προσκλήσεις υποβολής προτάσεων από το 2014, και περίπου 26.000 νέοι έχουν αρχίσει κατάρτιση πριν από την απόκτηση πρακτικής εμπειρίας σε επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων (ΠΑΝ) εγκρίθηκε, ύστερα από πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Φεβρουάριο του 2013, για την καταπολέμηση «της άνευ προηγουμένου ανεργίας των νέων» σε ορισμένες περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζήτησε να διατεθούν κονδύλια από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για τη στήριξη των προσπαθειών των κρατών-μελών με σκοπό την καταπολέμηση αυτής της τάσης. Προβλέφθηκε ειδικός προϋπολογισμός για την ΠΑΝ ύψους 3,2 δισ. ευρώ, που δεν απαιτεί συγχρηματοδότηση σε εθνικό επίπεδο. Για να καταστεί η πρόσθετη συγχρηματοδότηση από τα κράτη-μέλη ακόμη πιο ελκυστική, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής, η επένδυση σε έργα συγχρηματοδοτούμενα από την πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων σε ένα κράτος-μέλος θα είναι επιλέξιμη για να ενταχθεί στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, στη «ρήτρα επενδύσεων» στο πλαίσιο του προληπτικού σκέλους του Συμφώνου.
news247.gr        
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου