4 μυστικά ομορφιάς για να δείχνετε φρέσκες μετά τα 40


Το μακιγιάζ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας φύσης. Είτε πρόκειται για ένα πολύ βραδινό και έντονο μακιγιάζ, είτε για λίγη μάσκαρα και ρουζ, μπορεί να αναδείξει ή να «χαντακώσει» κάθε σας εμφάνιση. Ειδικά, καθώς περνούν τα χρόνια, το μακιγιάζ πρέπει να αλλάζει και να ακολουθεί την ηλικία κάθε γυναίκας.

Αυτά τα 4 σημεία πρέπει να προσέξει κάθε γυναίκα άνω των 40 ετών όταν κάνει το μακιγιάζ της:

Χείλη
Καθώς τα χρόνια περνούν, τα χείλη χάνουν τον όγκο τους και γίνονται πιο λεπτά. Ένα μολύβι χειλιών μπορεί να ενισχύσει την ένταση στην περιοχή. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μολύβι κοντά στο χρώμα των χειλιών σας και όχι κάποιο που να απέχει πολύ χρωματικά. Προσοχή στην εφαρμογή του μολυβιού. Μία πολύ λεπτή γραμμή αρκεί για να δώσω το φυσικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε και να μην φαίνεται υπερβολικό.


Φρύδια
Τα φρύδια καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό όλο το πρόσωπο της γυναίκας. Καθώς τα χρόνια περνούν, τα φρύδια έχουν την τάση να αραιώνουν και να γίνονται πιο λεπτά. Εάν έχετε ήδη πολύ πυκνά φρύδια, τα οποία είναι και της μόδας, πρέπει να τα βγάζετε και να τα κουρεύετε τακτικά. Εάν πάλι τα φρύδια σας είναι λεπτά, χωρίς καθόλου όγκο, ένα βουρτσάκι και ένα μολύβι φρυδιών θα σας βοηθήσει να δώσετε το σχήμα και την ένταση που επιθυμείτε.


Ρουζ
Εάν υπάρχει ένα πράγμα που δεν πρέπει να ξεχνάτε πριν φύγετε από το σπίτι, αυτό είναι το ρουζ σας. Ακόμα και ένα πέρασμα με ρουζ στα μάγουλά σας θα φωτίσει το πρόσωπό σας, αρκεί να μην το παρακάνετε. Ο πιο εύκολος και σίγουρος τρόπος για να το κάνετε είναι να χαμογελάσετε και να βάλετε το ρουζ στα μάγουλά σας. Σημαντικό είναι να έχετε ένα καλό πινέλο, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο. Για ακόμα πιο λαμπερό αποτέλεσμα μπορείτε να επιλέξετε ένα ρευστό ρουζ, το οποίο θα απλώσετε με τα δάχτυλά σας.


Βάση
Αν και το αφήσαμε για το τέλος, η σωστή βάση (δηλαδή το foundation) είναι και το πιο σημαντικό στοιχείο για το μακιγιάζ. Είτε διαλέξετε μία υγρή βάση, είτε μία βάση σε μορφή πούδρας, φροντίστε να είναι δερματολογικά ελεγμένη και να μην ξηραίνει ή δημιουργεί λιπαρότητα στην επιδερμίδα σας. Επιπλέον, για μία πρωινή εμφάνιση προτιμήστε μία βάση που να έχει αντηλιακή προστασία.


huffingtonpost.gr
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου