4 ιδέες για πρωινό με γιαούρτι

Οι επιστήμονες θεωρούν το γιαούρτι τροφή-φάρμακο για το γαλακτικό οξύ που περιέχει (ενισχύοντας την απορρόφηση του ασβεστίου από το έντερο), για τα βακτήρια που έχει αποδειχτεί ότι συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και το προφυλάσσουν από διάφορες παθογόνες καταστάσεις και για τις βιταμίνες του (Α, Β1, Β2, Β6, C). Αν προσθέσουμε το ασβέστιο, το φώσφορο και το γεγονός ότι είναι μια από τις καλύτερες ποιοτικά ζωικές πρωτεΐνες της φύσης, δε θα δυσκολευτούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο πρέπει να σκαρφιστούμε τρόπους να εντάξουμε το γιαούρτι στο πρωινό μας ή να αντικαταστήσουμε το γλυκό της ημέρας με αυτό. Πάμε λοιπόν...


Γιαούρτι με ροδάκινα, καρπούς και δημητριακά
Υλικά: 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (μειωμένων λιπαρών), 1 ροδάκινο ή νεκταρίνι πλυμένο, 1 κουταλιά της σούπας νιφάδες δημητριακών ή μούσλι, 5-7 ωμούς ανάλατους, ωμούς ξηρούς καρπούς της αρεσκείας, χονδροκομμένους ή ολόκληρους.
Εκτέλεση: Βάζετε το γιαούρτι σε μπολ και κόβετε το φρούτο από πάνω του σε κύβους ή κομματακια, ώστε να μη χαθεί ο χυμός. Ρίχνετε το φρούτο στο για ούρτι. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρετε προσθέτωντας, αν θέλετε, λίγο μέλι.




Γιαούρτι με φρέσκα φρούτα
Υλικά: 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, 1/2 μπανάνα σε ροδέλες, 5-6 φράουλες, 6 κομμάτια ζουμερού ανανά
Εκτέλεση: Ρίχνετε το γιαούρτι σε μπολ και προσθέτετε τα φρούτα. Αν ο ανανάς δε σας βγήκε πολύ ζουμερός, προσθέστε λίγο μέλι. Ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.




Γιαούρτι με μέλι, σύκα και καρύδια
Υλικά: 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, 1/2 μπανάνα σε ροδέλες, 2 σύκα ψιλοκομμένα (φρέσκα ή ξηρά), 1/2 κουταλιά της σούπας καρυδόψιχα χονδροκομμένη, 2-3 ξηρά φρούτα της αρεσκείας (χουρμάδες, βερίκοκα κ.λπ.) ψιλοκομμένα, 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι
Εκτέλεση: Ρίχνετε το γιαούρτι και τα 2/3 των υλικών στο μπολ σερβιρίσματος και ανακατεύετε. Προσθέτε τα υπόλοιπα όλα τα υλικά από πάνω και σερβίρετε.




Γιαούρτι με μήλα και μαρμελάδα πορτοκάλι
Υλικά: 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, 1 μήλο καθαρισμένο, κομμένο σε κυβάκια, 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι, 1 κουταλιά της σούπας μούσλι με ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση: Ανακατεύετε όλα τα υλικά στο μπολ του σερβιρίσματος, εκτός από τη μαρμελάδα, την οποία προσθέτε από πάνω, πριν σερβίρετε.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου