Συμφωνία 500 εκατ. ευρώ φέρνει στις αποσκευές του ο Σταθάκης - Ανάσα και χρηματοδότηση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις


Μια λυτρωτική, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις συμφωνία φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κουβαλά στις αποσκευές του ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, κατά την επιστροφή του από την ετήσια γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΒRD) στην Τιφλίδα της Γεωργίας στην οποία συμμετείχε χθες

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο κ. Σαθάκης θα φέρει συμφωνία με την EBRD που θα προβλέπει ότι θα αρχίσουν να διατίθενται το συντομότερο δυνατόν 500 εκατ. ευρώ το χρόνο (που με την μόχλευση μπορούν να ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ) για να χρηματοδοτηθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χαμηλότοκα δάνεια.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη χώρα μας θα μπορέσει από φέτος να αντλήσει δάνεια στα επίπεδα των 500 εκατ. ευρώ τα οποία θα είναι ανακυκλούμενα. Η χρηματοδότηση εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2020 και το τελικό ύψος των κεφαλαίων που θα διατεθούν θα εξαρτηθεί από τα ίδια τα έργα.


Μάλιστα, αν και σε πρώτη φάση το πλαίσιο συμφωνίας με την Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει τη χώρα μας ως αποδέκτρια χώρα της EBRD, φέρεται πως πραγματοποιούνται συζητήσεις ώστε να μπορέσει η EBRD να αποκτήσει και γραφείο στην Ελλάδα ακόμη και εντός του έτους.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου