Bild: Η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει φόρους για 500 πλούσιες οικογένειες


Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι 500 πλουσιότερες οικογένειες της Ελλάδας, σύμφωνα με την γεμρανική εφημερίδα Bild.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση προτείνει την επιβολή ενός ειδικού τέλους στις 500 πλουσιότερες οικογένειες της χώρας, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την εκταμίευση των χρημάτων που απομένουν στο πλαίσιο της δανειακής της σύμβασης.
Η εφημερίδα, επικαλούμενη τη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η Αθήνα στο Eurogroup, αναφέρει ότι ανάμεσα στις προταθείσες μεταρρυθμίσεις είναι επίσης να αυξηθεί ο φορολογικός συντελεστής για τους εργαζόμενους με εισοδήματα πάνω από €30.000 κατ’ έτος καθώς και ο φόρος πολυτελείας για αγαθά όπως τα ακριβά αυτοκίνητα. 
Επίσης, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Αθήνα εισηγείται την επιβολή φόρου στις διαμονές πολυτελείας σε τουριστικά νησιά, καθώς και την τυποποίηση του ΦΠΑ

Επιπλέον, στο πλαίσιο των προσπαθειών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, η ελληνική κυβέρνηση προτείνει οι πληρωμές για ποσά που ξεπερνούν τα €70 να γίνονται στο εξής μόνο με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, ώστε να εκδίδονται αποδείξεις για όλες τις συναλλαγές, κατά το δημοσίευμα της Μπιλντ.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου