Καμία αλλαγή ΦΠΑ στα νησιά μέχρι τον Σεπτέμβριο


  Δεν θα γίνει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ ακόμη και αν γίνει θα επιστρέφεται η διαφορά στους μόνιμους κατοίκους, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή της ΝΔ Μάνου Κόνσολα.

«Δεν είναι κακό να υπάρξει εξορθολογισμός του ΦΠΑ», είπε ο Γ. Βαρουφάκης, αλλά επεσήμανε ότι θα μπορεί ο μόνιμος κάτοικος θα καταχωρεί ηλεκτρονικά (μέσω ίντερνετ) την απόδειξη αγοράς και θα εισπράττει την διαφορά «με μία απλή ηλεκτρονική διαδικασία», χωρίς να πηγαίνουν στις ΔΟΥ.


«Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή μέχρι τον Σεπτέμβριο. Έχω δεχθεί ιδιαίτερα ισχυρές πιέσεις να υπάρξουν αυξήσεις στον ΦΠΑ των νήσων. Σε βαθμό που πρέπει να αναχθεί σε θέμα της ψυχιατρικής. Δεν είναι λογικό να σου βάζουν αυτό το θέμα στην Ουάσιγκτον όπου έχεις τόσο σοβαρά θέματα να συζητήσεις. Υπάρχουν ιδεολογήματα, ιδεοληψίες των θεσμών», είπε ο Γ. Βαρουφάκης και αποκάλυψε ότι «ο Αλ. Τσίπρας ξόδεψε πολύ καιρό για να εξηγεί στην Αν. Μέρκελ για να εξηγεί ποιο είναι το νόημα του ΦΠΑ στα νησιά». Παράλληλα επεσήμανε ότι «είναι σκάνδαλο» που πέρυσι υπήρξε μείωση των εσόδων από ΦΠΑ αν και σημειώθηκε αύξηση της τουριστικής κίνησης.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου