Στίγκλιτς: Καλός οικονομολόγος ο Βαρουφάκης

Το Grexit είναι μια καταστροφή που είναι πολύ πιθανό να συμβεί, προειδοποίησε ο νομπελίστας Οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς. Μεγάλο χάσμα στις αντιλήψεις Βαρουφάκη και Σόιμπλε.


Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είναι καλός οικονομολόγος, δήλωσε ο Τζότζεφ Στίγκλιτς σε συνέντευξη για το νέο του βιβλίο «The Great Divide», λέγοντας παράλληλα ότι δεν θέλει να σχολιάσει τις ικανότητες του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως οικονομολόγου.
«Βασικά ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είναι καλός οικονομολόγος, για την περίπτωση της Γερμανίας ...δεν θα πω τίποτα» είπε ο κ. Στίγκλιτς, γελώντας ειρωνικά.
Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ο κίνδυνος να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και να υπάρξει μια νέα καταστροφή για την Ευρώπη ο κ. Στίγκλιτς απάντησε πως δυστυχώς κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί.
«Τις τελευταίες εβδομάδες είχα την τύχη να ξοδέψω πολύ χρόνο με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, περάσαμε σχεδόν μισή ημέρα μαζί, έδωσα μαζί του μια δημόσια συνέντευξη τύπου» σημείωσε. «Επίσης πέρασα κάποιες ώρες με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τον Σόιμπλε. Έχω να σας πω πως είναι μια καταστροφή που είναι πολύ πιθανό να συμβεί. Μπορείτε να το πείτε ατύχημα, αλλά την στιγμή αυτή είναι δύσκολο να το πείτε ατύχημα» προειδοποίησε ο ίδιος.
«Οι διαφορές στις αντιλήψεις τους για το τι συμβαίνει είναι τόσο μεγάλες, οι αντιλήψεις τους για το τι είναι καλά οικονομικά» ανέφερε ο κ. Στίγκλιτς.

euro2day.gr
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου