Χρώμα στο υπνοδωμάτιο - Ποιο χαρίζει καλό και ήρεμο ύπνο




Τα χρώματα, σκοτεινά ή φωτεινά, έντονα ή απαλά κρύβουν πίσω τους ολόκληρη φιλοσοφία σχετικά με την επίδραση που έχουν στην ψυχολογία του ανθρώπου. Για αυτόν το λόγο θα πρέπει είστε αρκετά προσεκτικοί στις χρωματικές επιλογές σας όταν διακοσμείτε το δωμάτιό σας. 

Οι ειδικοί διατείνονται ότι το μπλέ χρώμα είναι ιδανικό για υπνοδωμάτιο  και χώρους χαλάρωσης. Το μπλε, είναι το τυπικά ουράνιο χρώμα, αυτό που αναπτύσσει σε βάθος το στοιχείο της ηρεμίας, επομένως χαρακτηρίζεται ως το χρώμα της ξεκούρασης και της χαλάρωσης.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι διακοσμητές προτείνουν αποχρώσεις του μπλε για τα υπνοδωμάτια. 

Σύμβουλοι χρωματοθεραπείας επισημαίνουν ότι η διακόσμηση σε ένα υπνοδωμάτιο μπορεί να επιδράσει στην ποιότητα και στην ποσότητα του ύπνου και για αυτόν τον λόγο εφιστούν την προσοχή για τα χρώματα που θα επιλεχθούν. 

Το μπλε χρώμα ενισχύει το αίσθημα της ηρεμίας και της χαλάρωσης και βοηθά το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Επιπλέον, έχει διαπιστωθεί ότι οι αποχρώσεις του μπλε μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Έρευνα που έγινε το 2013, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι κοιμούνταν περισσότερο σε ένα μπλε υπνοδωμάτιο, σε σχέση με άλλα χρώματα.

Οι ειδικοί της «Travelodge» διερεύνησαν 2.000 σπίτια σε ολόκληρη τη Βρετανία προκειμένου να ανακαλύψουν πόσο επιδρούν τα χρώματα στην ποιότητα του ύπνου. Το μπλε υπνοδωμάτιο αποτελεί εγγύηση για ένα γεμάτο, ήσυχο και γλυκό ύπνο. Στην τριάδα των «νικητών» περιλαμβάνονται επίσης το πράσινο και το κίτρινο, καθώς υπνοδωμάτια στα οποία κυριαρχούν τα δύο αυτά χρώματα προσφέρουν επίσης περί τις 7 ώρες και 40 λεπτά απρόσκοπτου ύπνου.
 

Στον αντίποδα, δωμάτια τα οποία έχουν έντονα χρώματα όπως το κόκκινο, κάνουν τους ανθρώπους περισσότερο δραστήριους, ομιλητικούς και γεμάτους ενέργεια. Το χειρότερο χρώμα για τον καλό ύπνο είναι το μοβ το οποίο προκαλεί ακόμα το αίσθημα τις κούρασης μετά το πρωινό ξύπνημα.

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου