Πρόσω ολοταχώς για τη προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο Λοβέρδος (;)


Σκληρή, αλλά δίκαιη αντιπολίτευση και αναδιάταξη δυνάμεων, είναι οι βασικοί πυλώνες της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, είπε από τη Θεσσαλονίκη ο Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο εκδήλωσης των προσυνεδριακών διαδικασιών του κόμματος.
Ο κ. Λοβέρδος, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά εναντίον του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έκανε αυτοκριτική, για τα λάθη - όπως είπε - του ΠΑΣΟΚ, όταν συμμετείχε στις προηγούμενες κυβερνήσεις και κάλεσε τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος να πάρουν μέρος στο συνέδριο και στις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου.
"Εφαρμόζουμε μια λαϊκή εντολή. Ο λαός απέρριψε το πρόγραμμά μας και επέλεξε ένα άλλο πρόγραμμα με το οποίο μας χωρίζουν χιλιόμετρα. Πρόκειται για έναν άλλο κόσμο. Το 4,7% είναι εντολή αναδιάρθρωσης. Χρειάζεται ηρεμία και γαλήνη. Σκληρή, αλλά δίκαιη αντιπολίτευση και αναδιάταξη των δυνάμεων", τόνισε.
Είπε, ότι η κυβέρνηση, με βάση του λεγόμενο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, υποσχέθηκε ότι είχε πηγές χρηματοδότησης, ότι θα καταργήσει το μνημόνιο και ότι θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές για το καλό της Ελλάδας, αλλά "δεν είχε πρόγραμμα και πουλούσε φύκια για μεταξωτές κορδέλες".
"Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης προϋπέθετε ένα βασικό πράγμα: ότι η Ελλάδα είναι πλούσια, ότι ο λαός είναι πλούσιος και ότι οι κακές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, ΔΗΜΑΡ και του ΛΑ.Ο.Σ. ήταν ανίκανες", τόνισε ο κ. Λοβέρδος. Αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό τον χαρακτήρισε "σαραντάρη που εφαρμόζει πολιτικές της δεκαετίας του 30", είπε ότι "τα μισά μέλη του υπουργικού συμβουλίου τάσσονται υπέρ της επιστροφής της χώρας στη δραχμή", ενώ υποστήριξε ότι "αρκετοί απ αυτούς έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό".
Αναφερόμενος στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, έκανε γνωστό ότι μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί 12.000 περίπου μέλη και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο αριθμός θα φθάσει τις 20.000 και τόνισε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 24 Ιουνίου, με την εκλογή προέδρου, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν έκτακτες πολιτικές εξελίξεις.
Όπως αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, από το βήμα της εκδήλωσης είπε χαρακτηριστικά ότι θα είναι ένα συνέδριο "χωρίς ταμπούρλα και καραμούζες" και κάλεσε τα τοπικά στελέχη να αναζητήσουν πηγές χρηματοδότησης, καθώς – όπως είπε – τα οικονομικά του κόμματος βρίσκονται "σε πολύ άσχημη κατάσταση".
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου