Σε εποικοδομητικό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ - Ολάντ



Σε εποικοδομητικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν ότι έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος και εστίασαν τη συζήτηση στα εναπομείναντα ανοιχτά θέματα.
Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έθεσε την προοπτική εξόδου από την κρίση που θα φέρει μια συμφωνία με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Οι δύο ηγέτες Μέρκελ και Ολάντ κατανόησαν την ανάγκη μιας συμφωνίας με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και εξέφρασαν τη βούλησή τους να συνδράμουν και προσωπικά, αν χρειαστεί, ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα η συμφωνία. 
Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η συζήτηση αφορούσε και τους όρους της συμφωνίας για την επόμενη μέρα. Υπήρξε θετικό κλίμα σε σχέση με ένα ισχυρό επενδυτικό σχέδιο για την προώθηση της ανάπτυξης, ενώ, όπως επισήμαιναν οι κυβερνητικές πηγές, το αγκάθι που παραμένει είναι ότι πρέπει να υπάρχει συμφωνία και από τους τρεις θεσμούς.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία όσο και πριν από την αποψινή συνάντηση και πως ενδεχομένως πιο κοντά μετά τη συνάντηση. Από εκεί και πέρα, επισήμαιναν ότι η συζήτηση στις Βρυξέλλες συνεχίζεται, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου