Υλικά
- 1/2 κιλό αρακά βρασμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 3 πατάτες πουρέ
- 2 καρότα βρασμένα
- 2 αβγά
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 αβγά (για το τηγάνισμα)
- λίγη τριμμένη φρυγανιά (για το τηγάνισμα)
- ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- Βάζουμε το μισό βρασμένο αρακά σε ένα μπολ και τον άλλο μισό σε μια λεκάνη
- Προσθέτουμε στη λεκάνη τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, τον πουρέ, τα καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια και τα αβγά και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο
- Πλάθουμε τη ζύμη σε κροκέτες με ελαφρά βρεγμένα χέρια
- Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί
- Βουτάμε τις κροκέτες πρώτα στο αβγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν
- Σερβίρουμε τις κροκέτες λαχανικών ζεστές ή κρύες
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου