Κροκέτες Λαχανικών


Υλικά
  • 1/2 κιλό αρακά βρασμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 πατάτες πουρέ
  • 2 καρότα βρασμένα
  • 2 αβγά
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 αβγά (για το τηγάνισμα)
  • λίγη τριμμένη φρυγανιά (για το τηγάνισμα)
  • ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Βάζουμε το μισό βρασμένο αρακά σε ένα μπολ και τον άλλο μισό σε μια λεκάνη
  • Προσθέτουμε στη λεκάνη τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, τον πουρέ, τα καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια και τα αβγά και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο
  • Πλάθουμε τη ζύμη σε κροκέτες με ελαφρά βρεγμένα χέρια
  • Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί
  • Βουτάμε τις κροκέτες πρώτα στο αβγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν
  • Σερβίρουμε τις κροκέτες λαχανικών ζεστές ή κρύες
  •  
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου