Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 αυγό
- αλάτι
- πιπέρι
- ψωμί τριμμένο
- 2 κ.σ. λαδι
- 4 – 5 ώριμες ντομάτες – για τη σάλτσα
- 1 κ.γ. κύμινο – για τη σάλτσα
- 1 σκελίδα σκόρδο καλά λιωμένη – για τη σάλτσα
Εκτέλεση:
- Ζυμώνουμε καλά τον κιμά αφού προσθέσουμε όλα τα υλικά
- Αφού αναμείξουμε καλά, βρέχοντας που και που τα χέρια μας με νερό τα πλάθουμε κ δίνουμε σχήμα λεπτό και μακρουλό
- Τα ψήνουμε στο φούρνο αφού λαδώσουμε πρώτα το ταψί (έτσι αποφεύγουμε το τηγάνισμα και τα λιπαρά)
- Ετοιμάζουμε σάλτσα με τις φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, βάζοντας λάδι, κύμινο και σκόρδο
- Αφού δέσει η σάλτσα βάζουμε μέσα τα ήδη ψημένα σουτζουκάκια και αφήνουμε να πάρουν βράση και απορροφήσουν τη νοστιμιά της σάλτσας
- Στη σάλτσα βαζουμε λίγο πιπέρι μαύρο και λίγο αλάτι
Σερβίρουμε με λίγο ρύζι. Καλή σας απόλαυση!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου