Σουτζουκάκια αθώα… για απόλαυση δίχως τύψεις!


Υλικά
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ψωμί τριμμένο
  • 2 κ.σ. λαδι
  • 4 – 5 ώριμες ντομάτες – για τη σάλτσα
  • 1 κ.γ. κύμινο – για τη σάλτσα
  • 1 σκελίδα σκόρδο καλά λιωμένη – για τη σάλτσα
Εκτέλεση:
  • Ζυμώνουμε καλά τον κιμά αφού προσθέσουμε όλα τα υλικά
  • Αφού αναμείξουμε καλά, βρέχοντας που και που τα χέρια μας με νερό τα πλάθουμε κ δίνουμε σχήμα λεπτό και μακρουλό
  • Τα ψήνουμε στο φούρνο αφού λαδώσουμε πρώτα το ταψί (έτσι αποφεύγουμε το τηγάνισμα και τα λιπαρά)
  • Ετοιμάζουμε σάλτσα με τις φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, βάζοντας λάδι, κύμινο και σκόρδο
  • Αφού δέσει η σάλτσα βάζουμε μέσα τα ήδη ψημένα σουτζουκάκια και αφήνουμε να πάρουν βράση και απορροφήσουν τη νοστιμιά της σάλτσας
  • Στη σάλτσα βαζουμε λίγο πιπέρι μαύρο και λίγο αλάτι
Σερβίρουμε με λίγο ρύζι. Καλή σας απόλαυση!
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου