Προφυλακιστέα κρίθηκε η μητέρα της Άννυ


Προφυλακιστέα κρίθηκε η μητέρα της Αννυς, μετά την απολογία της, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.
Ο Σάββας δεν είχε ποτέ χτυπήσει την Αννυ, κατέθεσε στην απολογία της στον ανακριτή η Ντιμιτρίνα Μπορίσοβα, η μητέρα της τετράχρονης που βρήκε φριχτό θάνατο στα χέρια του πατέρα της, λίγο πριν το Πάσχα.
Η 25χρονη γυναίκα, που κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, επιχειρεί να δείξει ότι η απάνθρωπη συμπεριφορά του παιδοκτόνου ήταν πρωτοφανής και πως εκείνη δεν μπορούσε ποτέ να την φανταστεί.
Στο απολογητικό της υπόμνημα περιγράφει πως έφερε την κόρη της στην Ελλάδα από τους γονείς της στη Βουλγαρία όπου ζούσε έως τότε, με σκοπό να την πάρει μαζί της στη Γερμανία, όπου σκόπευε να μετεγκατασταθεί.
Το παιδί ήρθε στην Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου, αναφέρει, με την συμφωνία πως θα μείνει με την μητέρα του πατέρα της, όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν.
Η Μπορίσοβα περιγράφει ακόμα πως μιλούσε με το παιδί της κατά διαστήματα στο τηλέφωνο και πως ακουγόταν καλά. Όπως επίσης αναφέρει, όταν ζητούσε να μιλήσει στην Αννυ, μετα την δολοφονία του παιδιού, ο Σάββας την ενημέρωνε πως είναι καλά και μένει με την μητέρα του.
Δεν είχα λόγο να υποψιαστώ κάτι, αναφέρει χαρακτηριστικά η 25χρονη, που επίσης επισημαίνει πως στις 13 ή 14 Απριλίου, λίγο πριν γυρίσει στην Ελλάδα, άκουσε τον πατέρα του παιδιού της αναστατωμένο, να της λέει πως κάτι κακό του είχε συμβεί και να της ζητά να γυρίσει πίσω. Δεν του έδωσα σημασία γιατί έλεγε ασυναρτησίες και τις απέδωσα στα ναρκωτικά, λέει η Μπορίσοβα.
Όσον αφορά στο τι συνέβη αφού επέστρεψε στην Ελλάδα και διαπίστωσε ότι το παιδί της έχει εξαφανιστεί, η 25χρονη λέει ότι η δικαιολογία του Σάββα ήταν πως το παιδί το έσκασε από το σπίτι και πως πριν πούμε τίποτα σε κανέναν έπρεπε να πάμε εμείς οι ίδιοι στη Βουλγαρία να το πούμε στους γονείς μου.
Το ταξίδι στη Βουλγαρία πραγματοποιήθηκε, όμως η Μπορίσοβα δεν είδε ποτέ τους γονείς της, καθώς, όπως αναφέρει στο υπόμνημα, έμεινε στο ξενοδοχείο και ανέλαβε τα πάντα ο Σάββας.
Όπως κατάλαβα εκ των υστέρων, λέει η γυναίκα, το ταξίδι στη Βουλγαρία έγινε για να εξασφαλιστεί η σιωπή του Νίκι, του άντρα που οδήγησε στη λύση του μυστηρίου και στον οποίο ο Σάββας είχε εκμυστηρευτεί το έγκλημά του.
Όταν γυρίσαμε στην Αθήνα, μου είπε να επινοήσω την ιστορία με την Σίλβια για να μην στραφούν οι αρχές σε αυτόν που είχε «μπλεξίματα», αναφέρει στη συνέχεια για να εξηγήσει τις συνεχείς αντιφάσεις στις καταθέσεις των δυο τους σε όλη την διάρκεια της υπόθεσης.
Ακόμα και η ίδια όμως, δηλώνει πως η ψυχραιμία με την οποία αντιμετώπιζε ο παιδοκτόνος τις έρευνες της αστυνομίας και στο πρόσωπό του αλλά και στο διαμέρισμά του, όπου είχε διαπράξει το ειδεχθέστατο έγκλημά του, της έκανε εντύπωση.
Την ίδια ψυχραιμία, λέει, επεδείκνυε και κάθε φορά που κάποιος, ακόμα και εκείνη, τον κατηγορούσε πως πούλησε το παιδί, κι έτσι δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως είχε κάνει κάτι κακό στην κόρη του.
Σε κάθε περίπτωση, η μητέρα της Αννυ δηλώνει πως ο πατέρας του παιδιού της δεν είχε δώσει ποτέ αφορμές χτυπώντας την και πως το περισσότερο που είχε κάνει ήταν να την «μαλώσει».
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου