Τα υπέρ και τα κατά του ημιμόνιμου μανικιούρ


Το ημιμόνιμο μανικιούρ κερδίζει διαρκώς έδαφος τα τελευταία χρόνια και πολλές γυναίκες πλέον το προτιμούν έναντι του απλού μανικιούρ.


Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα όμως, το ημιμόνιμο μανικιούρ έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα:

Πλεονεκτήματα

Διάρκεια
Ο βασικός λόγος που το προτιμούν οι γυναίκες είναι η διάρκειά του. Το ημιμόνιμο μανικιούρ μπορεί να κρατήσει ακόμη και 20 μέρες αν προσέχετε τα νύχια σας και αποφεύγετε τις έντονες δουλειές.

Γρήγορο στέγνωμα
Ό ταν κάνετε ημιμόνιμο μανικιούρ τα χέρια μπαίνουν στο ειδικό φουρνάκι που πολυμερίζει (ψήνει όπως λέμε) το βερνίκι. Μόλις τα βγάλετε το υλικό έχει σταθεροποιηθεί και δεν χρειάζεται να περιμένετε για να στεγνώσει.

Έντονο αποτέλεσμα
Λόγω των ειδικών βερνικιών που χρησιμοποιούνται και του τζελ που μπαίνει ως τελευταίο στρώμα, το χρώμα του βερνικιού είναι πιο έντονο και πιο γυαλιστερό, και έτσι το αποτέλεσμα είναι αισθητικά άρτιο.

Προστασία
Άλλο ένα θετικό είναι ότι προστατεύει τα νύχια από το ξεφλούδισμα και δεν σπάνε, ενώ τα βοηθάει να μεγαλώνουν πιο γρήγορα.

Μειονεκτήματα

Τιμή
Είναι αισθητά πιο ακριβό σε σχέση με το απλό μανικιούρ. Ακόμη και αν το κάνετε μόνες σας, που αυτό προϋποθέτει μια σχετική εκπαίδευση, τα βερνίκια είναι αρκετά ακριβότερα από τα απλά.

Ακτινοβολία
Λόγω των ακτίνων UV που εκπέμπονται από το φουρνάκι, δεν πρέπει να κάνετε συνέχεια ημιμόνιμο μανικιούρ. Οι υπεριώδεις ακτίνες έχουν ενοχοποιηθεί για καρκίνο του δέρματος, πρόωρη γήρανση, δυσχρωμίες κλπ. Πρέπει να αφήνετε να μεσολαβήσει κάποιο διάστημα πριν επαναλάβετε το ημιμόνιμο μανικιούρ, ενώ πριν το εφαρμόσετε, να βάζετε πάντοτε αντιηλιακή κρέμα στα χέρια σας

Δυσκολία στην αφαίρεση
Αν δεν έχετε σχετική εμπειρία, μπορεί να δυσκολευτείτε να αφαιρέσετε το βερνίκι του ημιμόνιμου και ίσως χρειαστεί να απευθυνθείτε στην αισθητικό που σας το έκανε. Καλό είναι να σας δείξει μια φορά πώς αφαιρείται και μετά να το κάνετε μόνες σας.

Γάντια
Αν θέλετε να διατηρήσετε το ημιμόνιμο μανικιούρ σας όσο το δυνατόν περισσότερο, πρέπει να αποφεύγετε τα νερά και τις σκληρές δουλειές. Η μόνη λύση λοιπόν είναι να φοράτε πάντα γάντια όταν κάνετε δουλειές.
briefingnews.gr            
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου