Ξίδι: Το θαυματουργό καθαριστικό!


Εκτός από τη νοστιμιά στις σαλάτες, το ξίδι είναι ένα εξαιρετικό μέσο καθαρισμού καθώς χρησιμεύει με χίλιους δυο τρόπους! Κι αν δεν τους γνωρίζετε, γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να σας τους αποκαλύψουμε…

Επιμέλεια: Νικολέτα Γιαννοπούλου


Απολύμανση


Σφουγγάρια: Μουλιάστε τα σφουγγάρια σε λεκάνη με νερό και ξίδι για όλο το βράδυ. Την άλλη μέρα, τα στύβετε και τα αφήνετε να στεγνώσουν πριν τα χρησιμοποιήσετε.
Πάγκοι κουζίνας: Απολυμάνετε και διώξτε τα μικρόβια με ένα πανάκι που έχετε βουτήξει σε λίγο λευκό ξίδι. 
Μούχλα στο μπάνιο: Βάζετε σε μπουκάλι-σπρέι ένα μέρος νερό και ένα μέρος λευκό ξίδι, ανακινείτε καλά και ψεκάζετε με το διάλυμα στις γωνίες τής ντουζιέρας ή της μπανιέρας κάθε φορά, μετά το μπάνιο.

Καθαρισμός



Καφετιέρα: Αναμειγνύετε δύο ποτήρια φλιτζάνια νερό με ένα ξίδι λευκό. Βάζετε το διάλυμα να περάσει από τον μηχανισμό της καφετιέρας, και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία δύο-τρεις φορές. Ελέγξτε πρώτα τις οδηγίες καθαρισμού της καφετιέρας σας, μπορεί να είναι απαγορευτικό! 
Βάζα: Για να απομακρύνετε τα άλατα από τα βάζα σας και να είναι αστραφτερά, ρίχνετε λίγο λευκό ξύδι, το ανακινείτε καλά να πάει παντού και το αφήνετε ένα ολόκληρο βράδυ. Στη συνέχεια, ξεπλένετε καλά με χλιαρό νερό.
Πλαστικά δοχεία φαγητού: Αν τα τάπερ σας έχουν κρατήσει μυρωδιές φαγητού, καθαρίστε τα με πανάκι εμποτισμένο σε ξίδι. 
Τοίχοι: Αν τυχόν τα μικρά σας είχαν τη φαεινή ιδέα να ζωγραφίσουν στον τοίχο… τρίβετε ελαφρά στα σημεία με μία οδοντόβουρτσα και λίγο λευκό ξίδι. 
Ηλεκτρικό σίδερο: Βρέχετε ένα κομμάτι ύφασμα με λευκό ξίδι και τρίβετε τον πάτο από το σίδερο μέχρι οι λεκέδες από καψίματα ή άλατα να εξαφανισθούν. 
Μπλούζα με κιτρινίλες: Λεκέδες που έχουν δημιουργηθεί από το αποσμητικό ή τον ιδρώτα απομακρύνονται αν μουλιάσετε από την ανάποδη την μπλούζα σε λευκό ξίδι για περίπου 15 λεπτά. Τρίβετε με μία βούρτσα και την πλένετε κανονικά στο πλυντήριο.

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου