Φονική επιδρομή φυλής του Αμαζονίου σε χωριό



Μέλη μιας φυλής ιθαγενών που ζει αποκομμένη από τον σύγχρονο πολιτισμό στο τμήμα του Αμαζονίου που ανήκει στο Περού επιτέθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε έναν οικισμό σε απομακρυσμένη περιοχή, όπου ένας ιθαγενής σκότωσε έναν χωρικό ρίχνοντάς του ένα βέλος με το τόξο του, ανακοίνωσαν οι περουβιανές αρχές.

Ο 20χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του από το βέλος, που καρφώθηκε στο στήθος του, την περασμένη Παρασκευή, στην περιοχή Μάδρε δε Διός, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού του Περού, προσθέτοντας ότι η επίθεση διαπράχθηκε από μέλη της φυλής Μάσκο Πίρο.

Η φυλή Μάσκο Πίρο, τα μέλη της οποίας ζουν συνήθως σε όχθες ποταμών, όπου αναζητούν αυγά χελωνών για να τρέφονται, είναι νομαδική. Τα μέλη της αποφεύγουν κάθε επαφή με άλλες κοινότητες. Ανθρωπολόγοι πιστεύουν ότι η φυλή αριθμεί περίπου 600 μέλη, που ζουν στη ζούγκλα, κοντά στα σύνορα με τη Βραζιλία.

Μέλη της Μάσκο Πίρο έχουν συγκρουστεί με υλοτόμους, λαθροκυνηγούς και λαθρέμπορους ναρκωτικών που εισέβαλαν σε περιοχές όπου ζουν. Ανθρωπολόγοι εκτιμούν ότι τα σύγχρονα εργαλεία ασκούν τελευταία έλξη στους ιθαγενείς, που επιτίθενται σε απομακρυσμένα χωριά και σε καταυλισμούς τουριστών.

Πέρυσι περίπου 100 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από δύο χωριά στην περιοχή Μάδρε δε Διός, έπειτα από μια επιδρομή μελών της φυλής που απέσπασαν τρόφιμα και εργαλεία. 


Οι αρχές του Περού απαγορεύουν κάθε επαφή με μέλη της Μάσκο Πίρο και άλλων απομονωμένων φυλών, κυρίως λόγω της έλλειψης ανοσίας των ιθαγενών σε πολλούς ιούς.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου