Μπουρεκάκια κολοκυθιού με φέτα, κίτρινα τυριά και σάλτσα ντομάτας



Υλικά
3 μεγάλα κολοκύθια
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο

1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
½ ποτηράκι κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι
15-20 μπαστουνάκια φέτα χαμηλών λιπαρών
1 ½ φλιτζάνι κίτρινα τυριά χαμηλών λιπαρών τριμμένα (ρεγγάτο, gouda)
½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκύθια και τα κόβουμε σε φέτες κατά μήκος. Τα αραδειάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα αλατοπιπερώνουμε, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι πολτοποιημένα. Τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας, το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε τη σάλτσα μας για 10 λεπτά και έπειτα αποσύρουμε. Παίρνουμε μια φέτα κολοκυθιού, τοποθετούμε στο εσωτερικό της 1 μπαστουνάκι φέτα και τυλίγουμε ώστε να σχηματιστεί ένας κύλινδρος. Τον τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα κολοκύθια και η φέτα. Πάνω από τα ρολλάκια περιχύνουμε τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με το δυόσμο και τα τριμμένα τυριά. Ξαναβάζουμε στο φούρνο (αφού έχει κάνει προθέρμανση) στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά, ώστε να δέσει το φαγητό και να λιώσουν τα τυριά.

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου