Συνέντευξη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου


Συνέντευξη στο γερμανικό ZDF και την εκπομπή VIPs hautnah παραχώρησε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του και τη δημοσιογράφο της εκπομπής περιηγήθηκαν στο κτήμα του Τατοϊου. 

Ο Κωνσταντίνος αναφέρθηκε στην επιστροφή του στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι «είναι καλύτερα από το Λονδίνο», και δεν έκρυψε τη λύπη του για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα ανάκτορα του Τατοϊου.
Μίλησε όμως επίσης για τα γεγονότα του 1967, το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών και το αντι-πραξικόπημα που ο ίδιος επιχείρησε χωρίς επιτυχία.
«Κακή συνεννόηση και ανόητα λάθη. Δεν επιρρίπτω ευθύνες σε κανέναν. Η ευθύνη ήταν δική μου» δήλωσε, σχολιάζοντας καυστικά:
«Ένας νεαρός βασιλιάς με υπέργηρους στρατηγούς  δεν γνωρίζουν πώς να κάνουν ένα πραξικόπημα ή τουλάχιστον δεν γνωρίζουν πως λειτουργεί ένα πραξικόπημα».

Ερωτηθείς αν «τον αποδέχονται στην Ελλάδα ως πρώην βασιλιά», δήλωσε πως «κάποιοι ναι, κάποιοι όχι, αλλά οι περισσότεροι έχουν αποδεχθεί πως κάποτε ήμουν βασιλιάς. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει». «Δεν θα έκανα κάτι που θα έβλαπτε τη χώρα μου», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου