Αρχίζει εκ νέου η δίκη της Χρυσής Αυγής- Φρούριο ο Κορυδαλλός


Με μικρής έκτασης επεισόδια, πορείες και διαδηλώσεις άρχισε η δεύτερη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. 
Όπως και στις 20 Απριλίου, όταν για πρώτη φορά οι εφέτες έλαβαν τις θέσεις τους στην έδρα του δικαστηρίου, που συνεδριάζει στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, έτσι και σήμερα, τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να είναι δρακόντεια. 

Η δεύτερη ημέρα της δίκης διεξάγεται εν μέσω συγκεντρώσεων αντιφασιστικών οργανώσεων, αλλά επίσης κατοίκων και φορέων της περιοχής που αντιδρούν στη διεξαγωγή της στην πόλη τους. 
Πάντως, θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι ούτε και σήμερα θα δώσουν το παρών οι νυν και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που -κατά την κατηγορία- είχαν διευθυντικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση. Η πρώτη μέρα της ιστορικής δίκης της Χρυσής Αυγής είχε βρει άδειες τις θέσεις στο εδώλιο των περισσοτέρων από τους κατηγορούμενους βουλευτές και του αρχηγού του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου. Την ίδια στάση αναμένεται να τηρήσουν και σήμερα οι κατηγορούμενοι ως ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, απουσιάζοντας από το δικαστήριο εκπροσωπούμενοι από τους δικηγόρους τους. Κατά την πρώτη μέρα της δίκης παρόντες στην δικαστική αίθουσα από τους, κατά την δικογραφία, "διευθύνοντες την οργάνωση" ήταν μόνο οι βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.
Συνολικά από τους 68 πλέον -καθώς ο Αντώνιος Μπολέτης έχει αποβιώσει- κατηγορούμενους, παρόντες στο δικαστήριο ήταν οι 44, μεταξύ των οποίων και ο προσωρινά κρατούμενος δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς. 

Σήμερα το αίτημα για μεταφορά της διαδικασίας σε άλλη αίθουσα

Επίσης αφού νομιμοποιηθεί και τυπικά η παράσταση της Πολιτικής Αγωγής, αναμένεται να τεθεί επισήμως σήμερα το αίτημα για μεταφορά της διαδικασίας σε άλλη αίθουσα.
Για το συγκεκριμένο θέμα είχε τοποθετηθεί κατά την έναρξη της δίκης η Εισαγγελέας Έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία αναγνώρισε το πρόβλημα με την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου. Ωστόσο, η Εισαγγελική λειτουργός εξέφρασε την άποψη, η διαδικασία να διεξάγεται στις φυλακές μέχρι να βρεθεί καταλληλότερος χώρος από τους αρμόδιους.
Για το θέμα της αίθουσας έχουν ζητήσει να κάνουν παρέμβαση στο δικαστήριο οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών της περιοχής, οι οποίοι ήδη τόνισαν στους δικαστές ότι η συγκεκριμένη δικαστική αίθουσα βρίσκεται ανάμεσα σε σχολεία γεγονός που δυσχεραίνει την διεξαγωγή των εξετάσεων των μαθητών. Αντίστοιχες παρεμβάσεις έχουν γίνει και από την Ένωση Συντακτών, καθώς οι συνθήκες για τους δημοσιογράφους είναι εξαιρετικά αντίξοες λόγω του χώρου αλλά και λόγω σοβαρών δυσλειτουργιών στις τεχνικές υποδομές για την κάλυψη της διαδικασίας (ίντερνετ, κακή ηχητική κάλυψη).
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου