Επικίνδυνες ουσίες περιέχουν οι απομιμήσεις γνωστών καλλυντικώνΤον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η βρετανική αστυνομία προειδοποιώντας ότι οι απομιμήσεις γνωστών καλλυντικών προϊόντων περιέχουν περιττώματα αρουραίων, ανθρώπινα ούρα και επικίνδυνες τοξικές ουσίες.


Προϊόντα για μακιγιάζ, αντηλιακές κρέμες και άλλα καλλυντικά ανήκουν σε μία μακρά λίστα προϊόντων που έχουν παραποιηθεί, αναφέρει η αστυνομία του Λονδίνου στην καμπάνια της με τίτλο «Wake up - don’t fake up!».

Ο τρόμος όμως δεν τελειώνει εκεί. Εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι παραποιημένα αρώματα περιείχαν δηλητηριώδεις ουσίες όπως κυάνιο και ανθρώπινα ούρα, ενώ σε ψεύτικα καλλυντικά όπως eyeliner, μάσκαρα και λιπ γκλος, εντοπίστηκαν χημικές ουσίες όπως αρσενικό, υδράργυρος και μόλυβδος σε ιδιαίτερα τοξικά επίπεδα.

Στο μεταξύ, σε ρεπορτάζ της η Daily Mail, για να δώσει μία ιδέα των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στα εργαστήρια που χρησιμοποιούν οι εγκληματικές οργανώσεις που παρασκευάζουν και εμπορεύονται τα ψεύτικα καλλυντικά προϊόντα δημοσίευσε μία σειρά φωτογραφιών.


Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου