Πανεύκολη φυσική συνταγή με μαϊντανό, για να καθαρίσετε το δέρμα σας από φακίδες και κηλίδες


Η σπιτική λοσιόν με μαϊντανό θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από φακίδες και κηλίδες και θα αποκαταστήσει τη φυσική λάμψη του δέρματός σας.

Η δύναμη του μαϊντανού δεν είναι μία σύγχρονη ανακάλυψη καθώς ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι γνώριζαν πολύ καλά τα οφέλη της.

Ο μαϊντανός είναι γεμάτος με βιταμίνες και ανόργανα άλατα και ο χυμός του είναι πλούσιος σε αιθέρια έλαια, κάλιο και μαγγάνιο. Στη λαϊκή ιατρική χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του πυρετού, τις παθήσεις των νεφρών και του ουροποιητικού, το διαβήτη, τις οφθαλμικές μολύνσεις και την ανικανότητα. Ως παράγοντας περιποίησης του δέρματος, ο μαϊντανός έχει αναπλαστικές ιδιότητες και παρέχει αποτελέσματα λεύκανσης. Μειώνει τους ερεθισμούς, την ερυθρότητα και το οίδημα και έτσι δίνει φρέσκια όψη στην επιδερμίδας σας. Επίσης καταπολεμά τα σπυράκια και είναι ένα σημαντικό όπλο στην καταπολέμηση της ακμής. Τέλος, ο μαϊντανός μειώνει τις ρυτίδες και είναι ένα εξαιρετικό προϊόν για το ευαίσθητο δέρμα, ιδιαίτερα στην περιοχή γύρω από τα μάτια.

Φτιάξτε λοιπόν την παρακάτω λοσιόν και χρησιμοποιείστε την καθημερινά για να βελτιώσετε το δέρμα σας :

Σπιτική λοσιόν μαϊντανού για λιπαρές και μικτές επιδερμίδες
 1. Ρίξτε 200 ml βραστό νερό πάνω από 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξερό μαϊντανό . Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.

parsley-and-lemon2. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει . Σουρώστε και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού ή ξύδι μήλου μηλίτη. (Κατά προτίμηση χρησιμοποιείστε βιολογικά προϊόντα).
3. Απλώστε τη λοσιόν αυτή δύο φορές την ημέρα, κάθε πρωί και κάθε βράδυ.
 Συμβουλή
Κρατήστε τη λοσιόν στο ψυγείο για 5-6 ημέρες. Χρησιμοποιήστε την τακτικά, για ένα μήνα και παρακολουθήστε τις φακίδες και τις κηλίδες σας να εξαφανίζονται.
Προσοχή

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας αποφύγετε εντελώς την έκθεση στον ήλιο.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου