Σε
ένα μικρό σαγανάκι σοτάρετε το λεπτοκομμένο μπέικον χωρίς λάδι ή
βούτυρο μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζετε και το φυλάτε σε ένα πιάτο.
|
|
Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις γίνουν τα σουρώνετε κρατώντας στην άκρη 1 νεροπότηρο μακαρονόζουμο.
|
|
Μέσα
στη κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια ρίχνετε το βούτυρο και το λάδι
και τα ζεσταίνετε καλά. Αδειάζετε μέσα στη κατσαρόλα τα μακαρόνια και
ανακατεύετε να βουτυρωθούν καλά.
|
|
Μέσα
σε ένα βαθύ μπολ κτυπάτε τους κρόκους για ομελέτα. Προσθέτετε τις 6
κουταλιές κρασί και άλλες 6 κουταλιές μακαρονόζουμο.
Ρίχνετε μέσα στα μακαρόνια το καβουρδισμένο μπέικον, ανακατεύετε.
Ρίχνετε αμέσως το μίγμα των κρόκων του αβγού και ανακατεύετε
γρήγορα-γρήγορα να μη σφίξει το αβγό, αλλά να δημιουργήσει μια κρεμώδη
σάλτσα. Προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, ανακατεύετε για τελευταία φορά
και τη σερβίρετε στα πιάτα.
|
|
Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
|
|
|
|
Η
καρμπονάρα στα ελληνικά εστιατόρια και κουζίνες γίνεται προσθέτοντας
κρέμα γάλακτος. Η γνήσια όμως γίνεται με μακαρονόζουμο
Σημείωση. Αν σας αρέσει μέσα στο βούτυρο που θα ζεματιστούν τα
μακαρόνια προσθέστε 1-2 σκελίδες σκόρδο, καβουρδίστε τις καλά και μετά
πετάξτε τις. Μετά βάλτε μέσα τα μακαρόνια. Το βούτυρο θα έχει
αρωματιστεί από το σκόρδο.
|
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου