Σοκολατόπιτα με ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά

  • 1 ½ πακέτα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ των 225g
  • 1 φλιτζάνι αγελαδινό βούτυρο
  • 225g σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 ½ φλιτζάνι κακάο
  • 1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 2 αυγά & 3 κρόκοι αυγών
  • 2 κουταλιές της σούπας ρούμι ή κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα

Εκτέλεση

Σ' ένα μπαιν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Σ' ένα βαθύ μπωλ χτυπάμε τα αυγά τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε το κακάο, το νερό και το ρούμι. Ρίχνουμε το μίγμα της σοκολάτας-βουτύρου, το οποίο έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο, στο μίγμα των αυγών –ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά. Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ θρυμματισμένα και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μίγμα σε μια φόρμα ή σε ένα μεγάλο μπωλ, αφού πρώτα το καλύψουμε με πλαστική μεμβράνη για να μην κολλήσει το γλυκό και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3,5 περίπου ώρες για να κρυώσει καλά. Κόβουμε και σερβίρουμε σε κομμάτια. Εάν θέλουμε προσθέτουμε και παγωτό. Τοποθετούμε το γλυκό σε πιατέλα, γαρνίρουμε με ξύσμα κουβερτούρας και λευκής σοκολάτας και εάν θέλουμε με σιρόπι σοκολάτας.      
papadopoulou.gr                                       
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου