Παρά το βαρύ πρόγραμμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκει χρόνο για θέατρο. Το Σάββατο το βράδυ παρακολούθησε τη "Μεγάλη Χίμαιρα" του Μ. Καραγάτση στο Θέατρο Πορεία συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μπέτυ Μπαζιάνα και φιλικό τους ζευγάρι. Μετά την παράσταση επισκέφθηκε τα καμαρίνια όπου συνεχάρη το σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς.

Από τα κορυφαία μυθιστορήματα του Καραγάτση η "Μεγάλη Χίμαιρα" μεταφέρθηκε στη θεατρική σκηνή από τον εγγονό του γνωστό σκηνοθέτη Δημήτρη Τάρλοου, το περασμένο καλοκαίρι. Παρουσιάστηκε αρχικά στο Φεστιβάλ Αθηνών και στη συνέχεια στο Θέατρο Πορεία όπου γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και θα συνεχιστεί ως τις ως τις 24 Μαϊου. Θα επαναληφθεί αρχή της νέας σεζόν στις 3 Οκτωβρίου.


Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Νίκος Ψαρράς, Όμηρος Πουλάκης, Σοφία Σεϊρλή, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Κατερίνα Τράμπα, Βασιλική Παναγιώτογλου, Αλίκη Αλεξανδράκη, Δημήτρης Τάρλοου.
Την διασκευή υπογράφει ο Στρατής Πασχάλης, τα σκηνικά – κουστούμια η Ελένη Μανωλοπούλου, τη μουσική η Κατερίνα Πολέμη, τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου, την κίνηση – χορογραφία η Ζωή Χατζηαντωνίου, τη σκηνοθεσία του κινηματογραφικού μέρους ο Χρήστος Δήμας, το Hair Design ο Χρόνης Τζήμος, το μακιγιάζ η Εύη Ζαφειροπούλου.