Σούπερ υγιεινό burger σολομού!


Υλικά
  • 1/2 κιλό φιλέτα σολομού χωρίς κόκαλα ή πέτσα
  • 2 κουταλιές της σούπας κάρυ
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο (μέγεθος αντίχειρα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
  • 1 ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα (για τη σαλάτα)
  • 1 μικρό αγγούρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 2 ψωμάκια burger
Εκτέλεση:

  • Χτυπήστε το σολομό, το τζίντζερ, τη σόγια και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια πάστα
  • Ανακατέψτε με τα χέρια μέχρι να γίνει κιμάς
  • Πλάστε τον κιμά σε 4 μπιφτέκια
  • Ψήστε τα μπιφτέκια για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά σε ένα αντι-κολλητικό τηγάνι (κατά προτίμηση χωρίς λάδι)
  • Ψήστε τα ψωμάκια του burger στο τηγάνι ή στο φούρνο ή ακόμη και σε μια τοστιέρα
  • Εν τω μεταξύ, καθαρίστε και κόψτε σε λεπτές λωρίδες το καρότο και το αγγούρι σε ένα μπολ.
  • Προσθέστε το ξίδι και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
  • Προαιρετικά προσθέστε λίγα φύλλα κόλιανδρου ή άλλου πράσινου φύλλου της αρεσκείας σας
  • Σερβίρετε σε 4 πιάτα, βάζοντας ένα μπιφτέκι σολομού, 2 ψωμάκια και σαλάτα
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου