Computex: Από τις 2 Ιουνίου με νέες τεχνολογίες


Tις πόρτες της ανοίγει στις 2 Ιουνίου η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας της Κίνας, η Computex, όπου θα παρουσιαστούν πολλά νέα προϊόντα, μεταξύ αυτών το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows 10, φορητές συσκευές καθώς και οι τελευταίες τεχνολογίες στην τρισδιάστατη εκτύπωση.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 2 και 6 Ιουνίου στην Ταϊπέι, όπου αναμένεται να ανακοινωθούν και να παρουσιαστούν προϊόντα για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρίσκονται τα gadgets που μπορούν να φορεθούν (wearables), όπως τα ρολόγια που συνδυάζουν λειτουργίες κινητού τηλεφώνου, τα νέα smartphones καθώς και η παρουσίαση των Windows 10, αλλά και οι συσκευές που παρέχουν τη δυνατότητα τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Μετά την ανακοίνωση της Microsoft ότι σχεδιάζει να διαθέσει το νέο της λειτουργικό σύστημα μέσα στο 2015, πολλές αναμένεται να είναι οι συσκευές που θα παρουσιαστούν στην έκθεση και θα ενσωματώνουν τα Windows 10. Από desktop, tablets μέχρι και φορητοί υπολογιστές που θα τρέχουν στο νέο λειτουργικό, εταιρείες όπως η Microsoft, η Acer, η Asus και η Intel αναμένεται επιδείξουν τα νέα τους προϊόντα κατά τη διάρκεια της έκθεσης.
Το ενδιαφέρον όσων θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Computex αναμένεται να τραβήξουν τα wearable gadgets, όπως τα «έξυπνα ρολόγια» καθώς και οι συσκευές για την παρακολούθηση της υγείας. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης, περίπου 20 εκθέτες πρόκειται να παρουσιάσουν τις νέες τους «φορετές» συσκευές κατά τη διάρκεια της Computex.

Επιπλέον, σημαντικές εξελίξεις έχουν σημειωθεί στην τεχνολογία των τρισδιάστατων εκτυπωτών. Το ενδιαφέρον αναμένεται να τραβήξουν οι τρισδιάστατοι σαρωτές (3D scanners), οι οποίοι παρέχουν τη δυνατότητα σάρωσης αληθινών αντικειμένων, τα οποία μπορούν να αναπαράγουν μέσω ενός 3D εκτυπωτή.

Με την τρισδιάστατη εκτύπωση να περνά πλέον από τον «φανταστικό» στον πραγματικό κόσμο, πολλές εταιρείες, ιδιαίτερα ιατροφαρμακευτικές, αναμένεται να επιδείξουν την εφαρμογή της τεχνολογίας αυτής μέσω των καινοτομιών τους.

Εκατοντάδες εκθέτες πρόκειται να πάρουν μέρος στην Computex, η οποία αποτελεί μία από μεγαλύτερες τεχνολογικές εκθέσεις στον κόσμο, με σκοπό να παρουσιάσουν τα νέα τους προϊόντα.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου