Κρίσιμο το σημερινό Eurogroup-Καταγραφή της προόδου ζητά η Ελλάδα-Συμφωνία στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής ψάχνει η κυβέρνηση


Μέχρι να κλείσει η συμφωνία, τα κυβερνητικά στελέχη, θα βρίσκονται σε… αναμμένα κάρβουνα και αυτό δεν θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να το καταλάβει κανείς. Τσίπρας και Δραγασάκης, ανέλαβαν το σαββατοκύριακο, να προετοιμάσουν την αποδοχή της συμφωνίας από κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα όμως που οι επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους έδιναν και έπαιρναν.

Ο πρωθυπουργός, ανέλαβε να ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων αλλά και να πάρει την άποψη του κυβερνητικου συμβουλίου. Από αυτό, αποχώρησε ο Γιάννης Δραγασάκης, ώστε να ενημερώσει για το ίδιο θέμα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίαζε από κοινού με την Πολιτική Γραμματεία του Κόμματος.

Το κυβερνητικό συμβούλιο, επανέλαβε τη θέση που έχει διατυπώσει από την περασμένη Παρασκευή και ο πρωθυπουργός, ότι «η κυβέρνηση αναμένει να υπάρξει καταγραφή της σημαντικής προόδου που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις καθώς επίσης αναμένει να επιβεβαιωθεί στην πράξη η πρόθεση των εταίρων και των θεσμών για μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία, στο πλαίσιο τόσο των συμφωνιών όσο και της Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Τόσο για την συζήτηση που έγινε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, όσο και στην συνεδρίαση της ΠΓ και του προεδρείου της ΚΟ δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με τις εκκρεμότητες ή την επίτευξη προόδου στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο κυβερνητική πηγή έκανε λόγο για «οριακές καταστάσεις» που απαιτούν πολιτική παρέμβαση.

Το βασικό πολιτικό σημείο που επιβεβαιώθηκε και στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, είναι ότι ισχύει θέση «για την ανάγκη επίτευξης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, που θα κινείται στο πλαίσιο της πρόσφατης λαϊκής εντολής».

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα στην Αθήνα, αναφέρουν ότι πριν από την συνεδρίαση του Eurogroup, θα υπάρξει ιδιαίτερη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ελλάδας και Γερμανίας Γιάννη Βαρουφάκη και Βόλφγκανκ Σόιμπλε από την οποία είναι πιθανό να προκύψουν σημαντικές εξελίξεις.

Η κυβέρνηση θα έχει στραμμένη την προσοχή της στις Βρυξέλλες και στην συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας είχε, έχει και θα έχει και σήμερα επαφές με ξένους ηγέτες.

Π. Καμμένος: "η κυβέρνηση εκτελεί την λαική εντολή που πήρε στις εκλογές"


Εξερχόμενος του κυβερνητικού συμβουλίου, ο Πάνος Καμμένος, έδειξε να στηρίζει τη «γραμμή της κυβέρνησης» λέγοντας χαρακτηριστικά «Η κυβέρνηση συνεχίζει να εκτελεί την λαΐκή εντολή την οποία πήρε στις τελευταίες εκλογές, ενωμένη και αποφασισμένη. Έτσι θα πάμε στο Eurogroup την Δευτέρα και ελπίζω ότι θα έχουμε μια καλή λύση».
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου