Νέα εποχή: Ο Microsoft Edge αντικαθιστά τον Internet Explorer


Μετά από διαρροές, hints και ημιεπίσημες ανακοινώσεις η Microsoft αποκάλυψε επίσημα τον νέο internet browser της ο οποίος θα αντικαταστήσει τον γνωστό σε όλους μας (όχι όμως και πρώτη επιλογή πολλών), Internet Explorer. Και το όνομα αυτού: Microsoft Edge.

Mε αυτό τον τρόπο επιβεβαιβαιώνεται η πληροφορία που σας είχαμε μεταφέρει ότι ο νέος browser εμπεριέχει την λέξη Microsoft στην ονομασία του. Μιλώντας για την ονομασία, αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα Edge προέρχεται από την μηχανή rendering (EdgeHTML) που χρησιμοποιεί η Microsoft για τον browser που θα βρίσκεται στα Windows 10.

Yπενθυμίζουμε ότι εδώ και μήνες είχε αποκαλυφθεί η ύπαρξη του νέου browser ο οποίος έφερε το κωδικό όνομα "Spartan" μέχρι να αποφασιστεί οριστικά η τελική του ονομασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Explorer θα διατηρηθεί σε εταιρικούς πελάτες με την έμφαση στον Edge να δίνεται στον ιδιώτη καταναλωτή.  Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών που φέρνει ο νέος browser και τα Windows 10 είναι η χρήση της Cortana, η δυνατότητα σημειώσεων σε μια ιστοσελίδα και η έμφαση στις προτιμήσεις του καταναλωτή μέσω λίστας αγαπημένων άρθρων.

Πάντως αν θέλετε την άποψή μας, δεν υπάρχει και πολλή έμπνευση ως προς την ονοματοθεσία προϊόντων και υπηρεσιών εκεί στο Redmond. Η αρχή είχε γίνει με το Xbox One (ποια άλλη εταιρεία είχε δώσει πρώτη την ονομασία One σε συσκευή της;) και φυσικά δεν χρειάζεται να σας πούμε που παραπέμπει το Edge. Άντε, να το  πάρει το ποτάμι.

Αριστερά το Explorer logo, δεξιά το logo του νέου Microsoft Edge
Αριστερά το Explorer logo, δεξιά το logo του νέου Microsoft Edge
Ως προς την δεύτερη περίπτωση ωστόσο θα είμαστε πιο επιεικείς, καθώς είναι πιθανόν η Microsoft να κατέφυγε σε αυτή την λύση υπολογίζοντας και άλλες παραμέτρους όπως την αναγνωρισιμότητα του logo του νέου browser.

Aπό την στιγμή που αποφάσισε να κρατήσει το περίφημο "e" του Explorer, ρετουσάροντάς το κάπως, για τις ανάγκες του Edge, η συγκεκριμένη ονομασία έχει μια κάποια λογική.
Σε κάθε περίπτωση τα ονόματα είναι ένας παράγοντας, σημαντικότερος ωστόσο παράγοντας είναι το πόσο άρτιο θεωρείται ένα προϊόν από τους χρήστες και εδώ είναι που θα γίνει η ουσιαστική κριτική τόσο στον Edge browser όσο και στα Windows 10 όταν με το καλό κυκλοφορήσουν.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου