Αμερικανός υφυπουργός Εμπορίου: Τα ρουμανικά δεύτερη γλώσσα διεθνώς στα γραφεία της Microsoft


Η Ρουμανία έχει ηγετική θέση (διεθνώς) στην ανάπτυξη των τεχνολογιών της πληροφορικής, ενώ τα ρουμανικά είναι η δεύτερη γλώσσα, μετά τα αγγλικά, που ακούει κάποιος πιο συχνά στα γραφεία της Microsoft, παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Αμερικανό υφυπουργό Εμπορίου Μπρους Άντριους.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου έγιναν στο πλαίσιο περιφερειακής διάσκεψης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η οποία πραγματοποιείται στο παλάτι του Βουκουρεστίου. Στη διάσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωποι της IBM, της Microsoft και της Hewlett Packard, από την αμερικανική αγορά της τεχνολογίας της πληροφορικής.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της διάσκεψης, ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτεί η Ρουμανία από τους σύγχρονους κινδύνους του κυβερνοχώρου, είναι η υλοποίηση σύγχρονων και καινοτομικών προγραμμάτων τεχνολογίας της πληροφορίας, με έμφαση στην πρακτική αξιοποίηση της διαθέσιμης τεχνογνωσίας.


Ζωηρό ενδιαφέρον για τη συγκρότηση επιχειρηματικών κοινοπραξιών στον χώρο της πληροφορικής, υπάρχει από τις αμερικανικές εταιρίες, οι οποίες υποστηρίζουν την υλοποίηση νομικού πλαισίου, που πρέπει να υποστηρίζει τις τεχνολογικές καινοτομικές δράσεις σε όλα τα επίπεδα επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου